ამ პროდუქტებთან ერთად ჭარხლის ჭამა არ შეიძლება

0
138

ვაღიარებ, რომ ადრე ჭარხლის მომზადებაზე ნამდვილად არ დავფიქრებულვარ. ბოსტნეულს უბრალოდ ვხარშავდი, რომ სალათი გამეკეთებინა. ერთხელ მეგობარს ვესტუმრე და ძალიან უჩვეულო კერძი გავსინჯე. გამომცხვარი ვაშლი მწვანილთან და კაკალთან ერთად ჭარხლის გემოს ახლებურად ავლენს. იმ დღიდან ახალი კომბინაციებით ექსპერიმენტებს ვატარებ. ასევე შევისწავლე, თუ რასთან ერთად არ შეიძლება ჭარხლის მომზადება. Vivien ამის შესახებ დეტალურად გიამბობთ.

როგორ მოვამზადოთ ჭარხალი – ჭარხალი უნიკალური ბოსტნეულია, რომელიც თერმული დამუშავების მიუხედავად ყველა სასარგებლო თვისებას ინარჩუნებს. უფრო მეტიც, მისი ჭამა როგორც მომზადებული, ასევე უმი სახით შეგიძლიათ. ჭარხალი შეგიძლიათ მოხარშოთ, შეწვათ, დაამწნილოთ და ჩირი გააკეთოთ.პროდუქტების სწორი კომბინაცია საშუალებას გაძლევთ მისი გემო სრულად გამოავლინოთ. ჭარხალი გამონაკლისი არაა. ბოსტნეული კაკალს და ჩირს კარგად ერწყმის. მაგალითად, ჭარხლის სალათს ცოტა ნიგოზი და შავქლიავი დაუმატეთ. შედეგი გაგაოცებთ! ჭარხალი რბილ ყველთან (თხის ყველი, ფეტა) საოცარ ტანდემს ქმნის. სხვათა შორის, შეგიძლიათ ახალი მწვანილი (მაგალითად, რუკოლა) და ახალი ან გამომცხვარი ვაშლი დაუმატოთ.ჭარხალი ხორცის და თევზის კერძების იდეალური დანამატია. გირჩევთ, ამ ბოსტნეულს ხბოს ხორცი დაუმატოთ. ჭარხალს ხშირად სალათებს უმატებენ, ამიტომ უნდა იცოდეთ, რით შეკაზმოთ. ხარისხიანი ზეითუნის ზეთი, ბალზამის ძმარი და ცოტა ნიორი გამოიყენეთ. ტყუილად არ ამბობენ, რომ ყველაფერი გენიალური მარტივია!მოხარშული ჭარხლის და სხვა ბოსტნეულის კომბინაციაზე საუბარიც არ ღირს. ლეგენდარული ქაშაყი ბეწვის ქვეშ და ვინეგრეტი ამის შესანიშნავი მტკიცებულებაა. სალათის კიდევ ერთი იდეა – ჭარხლის, მოხარშული კვერცხის და კიტრის მწნილის კომბინაცია. აქვე, შეგიძლიათ საყვარელი სოკო დაუმატოთ.

რასთან არ ღირს ჭარხლის კომბინირება – ჭარხალს საკმაოდ ბევრი პროდუქტი ეთავსება, თუმცა არ დაგავიწყდეთ, რომ ამ ბოსტნეულთან ერთდროულად ნივრის და მაიონეზის გამოყენება არ ღირს. ეს ჭარხლის სალათის საყვარელი საკაზმია, მაგრამ დიდ სარგებელს ვერ მოგიტანთ. თუ მაიონეზის გარეშე ცხოვრება არ შეგიძლიათ, სახლის პირობებში მოამზადეთ.ჭარხლის და ნივრის კომბინაციაზე აზრები იყოფა. ერთი წყარო წერს, რომ ვიტამინების ბომბაა, ორგანიზმისა და იმუნიტეტისთვის ძალიან სასარგებლოა. სხვები გვაფრთხილებენ, რომ სჯობს ნიორი და ჭარხალი არ ავურიოთ. თითქოსდა, კუჭ–ნაწლავის ტრაქტი და გული უფრო იტვირთება. რომელ აზრს ემხრობით?

სალათის ორიგინალური რეცეპტი – თეორია კარგია, მაგრამ კიდევ უკეთესია, როცა პრაქტიკის შესაძლებლობა გაქვთ. დღეს გთავაზობთ ჭარხლის უჩვეულო სალათის რეცეპტს. ამ რეცეპტში უმი ბოსტნეული გამოიყენება. დაგჭირდებათ: 1 საშუალო ზომის ჭარხალი, 1 ავოკადო, ნახევარი კბილი ნიორი და 1 მუჭა ნიგოზი.კერძის მომზადება ძალიან მარტივია. ჭარხალი გათალეთ და მსხვილ სახეხზე გახეხეთ. ავოკადოსთან იგივე გააკეთეთ. ორივე ინგრედიენტი აურიეთ, კაკალი დანით დააქუცმაცეთ. ჭარხალს და ავოკადოს დაუმატეთ, კარგად აურიეთ. მარილი გემოვნებით მოაყარეთ და სუფრაზე გაიტანეთ. როგორც ხედავთ, სალათს საკაზმი არ აქვს. რა საჭიროა დამატებითი ცხიმი, თუ ავოკადო გაქვთ?თუ ადრე უმი ჭარხლით კერძი არ მოგიმზადებიათ, შეგიძლიათ ამ სალათით თამამად დაიწყოთ. გარდა ამისა, კიდევ ერთი იდეაა, როგორ გამოიყენოთ ავოკადო კულინარიაში. რომელ პროდუქტებთან ერთად იყენებთ ჭარხალს?