სალათი „ესპანელი საყვარელი“, რომელიც მეუღლეს ცივ საღამოს ათბობს

617

ზოგიერთი კერძი მხოლოდ დიდ დღესასწაულებზე და სტუმრებისთვის მზადდება –ლამაზია, მაგრამ რთული გასაკეთებელი. ზოგიერთი კერძი ყოველდღიურია – გემრიელი და პრაქტიკული, შესაძლოა დიდად დახვეწილი არ იყოს. Vivien გთავაზობთ სალათს ფორთოხლით და დარიჩინით „ესპანელი საყვარელი“, რომელმაც პირველი და მეორე კატეგორიებიდან ყველაფერი საუკეთესო აიღო.

სალათი ძალიან ლამაზად და ეფექტურად გამოიყურება. ციტრუსის ნარინჯისფერი ქუდი და ფენოვანი სტრუქტურა. ამასთან მარტივი მოსამზადებელი და დამატებით თანხას არ მოითხოვს. ერთგვარი ოქროს შუალედი აქვს. ჩვეული ინგრედიენტებით რაღაც ჯადოსნური გემო გამოდის.

სალათი ფორთოხლით და ქათმის ხორცით

ინგრედიენტები:

  • 300 გრ შებოლილი ქათმის ფილე
  • ხახვი
  • 2 ს/კ ძმარი
  • 80 გრ ქიშმიში
  • სტაფილო
  • 150 გრ ხმელი ყველი
  • 100 გრ კაკალი
  • ფორთოხალი
  • მარილი გემოვნებით
  • წყალი
  • მაიონეზი

მომზადების წესი:

1. სალათი ფენოვანია, ამიტომ თანდათან უნდა მოამზადოთ და ბაზით დაიწყოთ. პირველ რიგში, ქათმის ფილე აიღეთ და დააქუცმაცეთ. ზოგს შებოლილ ფილეზე ტყავი არ მოსწონს, ამიტომ შეგიძლიათ მოაშოროთ. ამ პროცესში გემოვნებით იხელმძღვანელეთ. მაიონეზის შეფუთვა მცირედით გახვრიტეთ და ქათმის ხორცს მაიონეზის ბადე მოასხით.

2. ხახვი გათალეთ და წვრილად დაჭერით. ცოტა ცხელი წყლის და ძმრის ნარევში დაამარინადეთ. 15 წუთი საკმარისია. სითხე გადაასხით და ხახვი ხორცს დაადეთ. ახლა ქიშმიში სუფთა თბილ წყალში გარეცხეთ და ხახვის ფენას მოაყარეთ. ყველაფრის ლამაზად გაკეთება სცადეთ. შედეგი მაიონეზის ბადის ფენით დააფიქსირეთ.

3. სტაფილო გარეცხეთ, გათალეთ და წვრილ სახეხზე გახეხეთ. მოხარშვა ან შეწვა არ სჭირდება. ახალი და წვნიანი სტაფილო სალათს თავის ნოტებს შემატებს. ამ ეტაპზე სალათი შეგიძლიათ დაამარილოთ. მათთვის კარგია, ვისაც სტაფილოს სიტკბო არ უყვარს. მაიონეზის ფენა არ დაგავიწყდეთ.

4. ყველი გახეხეთ. ხმელი ყველი გჭირდებათ, რადგან მდნარი ყველი უბრალოდ ხელში ჩაიფშვნება. სალათს ყველის ფენა, შემდეგ დაქუცმაცებული ნიგვზის ფენა დაუმატეთ. მაიონეზის ბადე დაუმატეთ და ბოლოს, მისი დიდებულება ფორთოხალი. ციტრუსი შეგიძლიათ ნაჭრებად დაყოთ ან პატარა კუბებად დაჭრათ. თუ ზედმეტი წვენი აქვს, უბრალოდ გადაწურეთ. სალათს გასაჟღენთად დრო მიეცით და შეგიძლიათ სუფრაზე გაიტანოთ.

თუ რაიმეს შეცვლა გსურთ – სალათისთვის შეგიძლიათ არა შებოლილი, არამედ მოხარშული ქათმის ფილე გამოიყენოთ. მაგალითად, როცა უკვე საღამოა, სტუმრები მალე მოვლენ, ხოლო მეზობელ სუპერმარკეტში შებოლილი ქათმის ხორცი დამთავრდა. სხვათა შორის, მოხარშული ქათმის ხორცი სჯობს არ გაჭრათ, არამედ ხელით დაჩილოთ. ასე მოცულობაში გაიზრდება და ტექსტურა უფრო ნაზი გახდება.წონაში გახდომის მსურველებს ვურჩევთ, რომ მაიონეზის ბადე წიწიბურის იოგურტით ჩაანაცვლონ. იოგურტი შეგიძლიათ თავად მოამზადოთ ან შეიძინოთ. მასში იმდენი ცხიმი არ შედის, როგორც მაიონეზში, თან მშვენიერი გემო აქვს.

ჩვეულებრივი სტაფილოს ნაცვლად შეგიძლიათ კორეული სტაფილო გამოიყენოთ. თუ მას იყენებთ, ისეთი უმარილო არ გამოვა და კერძს მარილის დამატება არ დასჭირდება.ნიგოზი დაქუცმაცებამდე შეგიძლიათ შეწვათ. კედრის კაკლის ან ნუშის გამოყენებას არავინ გიკრძალავთ. რა თქმა უნდა, ასე სალათი უფრო ძვირი გახდება, მაგრამ ნუშის ფირფიტები ფორთოხლის ქუდზე ძალიან ლამაზად და მდიდრულად გამოიყურება. უბრალოდ მენდეთ!თუ თქვენთვის სალათი საკმარისად ნოყიერი არაა, კაკალი და ქიშმიში მოხარშული კვერცხით ჩაანაცვლეთ. სინამდვილეში, შეგიძლიათ დაუმატოთ ზოლებად დაჭრილი ბულგარული წიწაკა და ბევრი სხვა რამ. ეს რეცეპტი ძირითადია და შეგიძლიათ ექსპერიმენტები ჩაატაროთ, თუ ფიქრობთ, რომ ასე უფრო მოგეწონებათ.

თავისთავად, ორგანიზმი ზამთრისთვის ერთვება და თქვენ მეტი ნოყიერი კერძი გჭირდებათ. ამაში უცნაური ან ცუდი არაფერია. საახალწლოდ ყოველთვის გვსურს, რომ მიმზიდველად გამოვიყურებოდეთ. ვიმედოვნებთ, რომ სალათი „ესპანელი საყვარელი“ ამაში დაგეხმარებათ. ზოგიერთი პროდუქტი მსუბუქი ალტერნატივით ჩაანაცვლეთ და უფრო მოხდენილი გახდებით.