ექიმი განმარტავს, რატომ არის საჭირო წვნიანი ჯანმრთელობისთვის

650

გასტროენტეროლოგის თქმით, კვებითი ტრადიცია ორგანიზმისთვის სასარგებლოა.

თითოეულ რეგიონს თავისი კვებითი ტრადიცია აქვს. მაგალითად, შუა ზოლში მიღებულია პირველი კერძის მიღება. გასტროენტეროლოგი ვალენტინა ლუპანოვა თვლის, რომ მოდის სასარგებლოდ ჩვეულ რაციონზე უარის თქმა საჭირო არაა.

„წვნიანები ექსტრაქტული ნივთიერებების წყალობით საჭმლის მონელების პროცესს ნამდვილად აუმჯობესებენ. (…) მაგრამ ყურადღება უნდა მიაქციოთ, რომ კუჭ–ნაწლავის ტრაქტის რაიმე დაავადების გამწვავების პერიოდში უნდა მოამზადოთ უცხიმო სახეობის ხორცის ბულიონი ან ბოსტნეულის ბულიონი“ – ამბობს ის „კპ“–სთან საუბარში.

სპეციალისტი ცუდს ვერ ხედავს იმაში, რომ საჭმელს კომპოტი ან რაიმე სხვა სასმელი დააყოლოთ. ლუპანოვა ირწმუნება, რომ ეს საჭმლის მონელების პროცესზე მნიშვნელოვან გავლენას არ ახდენს.

ის, რისი გაკეთებაც არ ღირს, წყლულის გაპრიალება ერთი თლაშო არყით.

„საჭმლის მომნელებელი ორგანოების დაავადების დროს, განსაკუთრებით მისი გამწვავების პერიოდში, არა თუ არყის, არამედ ძლიერი ყავის ან ჩაის დალევაზეც უარი უნდა თქვათ“ – გვირჩევს გასტროენტეროლოგი.

ის განმარტავს, რომ ცხელი სასმელები კუჭის სეკრეციას ზრდიან, რაც დაავადებას მხოლოდ ამწვავებს.