დიეტოლოგები გაფრთხილებთ, რომ კეფირის დალევა ყველასთვის არ შეიძლება, სასმელი შეიძლება სახიფათო იყოს იმ ხალხისთვის, ვისაც კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის დაავადებები აწუხებს.
ჯანმრთელმა ადამიანმაც მიღებული კეფირის რაოდენობას ყურადღება უნდა მიაქციოს, რომ ნაჯერი ცხიმების გადაჭარბება არ გამოიწვიოს, რომელთაც საჭმლის მომნელებელი სისტემის დარღვევის გამოწვევა შეუძლიათ.
„პროდუქტში შემავალი რძის ცხიმი სწორედ ამ ტიპს მიეკუთვნება. ორი ჭიქა დალეული კეფირი 6 გრ ცხიმია. დღეში ადამიანს დაახლოებით 15 გრ ცხიმი სჭირდება. სწორედ ამიტომ, გულ-სისხლძარღვთა დაავადების დროს უფრო დაბალი ცხიმის შემცველი სასმელი უნდა შეარჩიოთ“ – განმარტავენ დიეტოლოგები.
სპეციალისტები გირჩევენ, რომ ყოველ მეორე დღეს 1 ჭიქა კეფირი დალიოთ, თუ ნატურალური ლაქტოზის მიმართ აუტანლობა გაქვთ.
ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს