ერთ-ერთ ყველაზე მარტივ და გემრიელ კერძად იტალიური მაკარონი ითვლება. მაკარონის მოხარშვა და სოუსის დამატება ბავშვისთვისაც კი რთული საქმე არ იქნება. რა უნდა ქნათ, თუ კერძის გემო მოგწონთ, თავად ფორმა კი უკვე მოგბეზრდათ? რა შეიძლება მოამზადოთ მაკარონისგან სწრაფად სასაუზმოდ?
აქ, მაკარონის მილების შესანიშნავი რეცეპტი დაგეხმარებათ, რადგან შემადგენლობა პრაქტიკულად იდენტურია, ხოლო მისი ფორმა, სტრუქტურა და გემო მნიშვნელოვნად განსხვავდება.
ამისთვის ნებისმიერი მაკარონის ნაწარმი გამოგადგებათ. კერძი საკმაოდ ბიუჯეტურია, ამიტომ იაფი ინგრედიენტები გამოიყენეთ. ყველი თქვენი გემოვნებით შეარჩიეთ, არა მხოლოდ პარმეზანი. პასტა შეიძლება მხოლოდ იტალიის სამხრეთ სანაპიროდან არ იყოს. ახლა კი საინტერესო მეთოდი ნახეთ, როგორ მოამზადოთ მაკარონი ტაფაზე.
როგორ მოვამზადოთ მაკარონი ყველით
თქვენ დაგჭირდებათ:
- 250 გრ ნებისმიერი მაკარონის ნაწარმი
- 1 კვერცხი
- 30 გრ გახეხილი ყველი
- 30 გრ წვრილად დაჭრილი ლორი
- 3-4 ს/კ მცენარეული ზეთი
- 2 ს/კ სეზამი
- სანელებლები გემოვნებით
მომზადება:
1. მაკარონი მოხარშეთ ისე, როგორც შეფუთვაზეა მითითებული. გააგრილეთ და დააბლენდერეთ.
2. კვერცხი, სანელებელი და ნახევარი სეზამი დაუმატეთ. კარგად აურიეთ.
3. ნარევიდან რამდენიმე კვერი გააკეთეთ და მასში გახეხილი ყველი და ლორი მოათავსეთ. ეს მისი შიგთავსი იქნება.
4. კუთხეები შეკარით და რაღაც გრძელი ღვეზელის მსგავსი გააკეთეთ. ზემოდან დარჩენილი სეზამის მარცვლები მოაყარეთ.
5. მცენარეულ ზეთში საშუალო ცეცხლზე შეწვით.
მზადების პროცესში ყურადღება მიაქციეთ, რომ ცომი სველი ხელით შეკრათ. ამისთვის ჩვეულებრივი წყალი ან დამარილებული ზეთი გამოგადგებათ. ასე დაქუცმაცებული მაკარონი თითებზე არ მიგეკვრებათ და სასურველ ფორმას სწრაფად მიიღებს. ასევე შიგთავს ძლიერად დააჭირეთ, წინააღმდეგ შემთხვევაში მზა პროდუქტში ჰაერის ბუშტები გაჩნდება.
მზა კერძი სუფრაზე როგორც ცხელი, ასევე ცივი სახით შეგიძლიათ გაიტანოთ. მის შემადგენლობაში ძალიან ცხიმიანი ინგრედიენტები არ შედის, მცენარეული ზეთი კი მცირე რაოდენობით გამოიყენება. სწორედ ამიტომ, ასეთი კერძი როგორც სუსტ, ასევე გემრიელი ჭამის მოყვარულებს გამოადგებათ. მთელი ოჯახისთვის უნივერსალური კერძის მომზადებაზე მხოლოდ რამდენიმე წუთი დაგეხარჯებათ.
გემრიელად მიირთვით. თუ რეცეპტი მოგეწონათ, მეგობრებს სოციალურ ქსელში აუცილებლად გაუზიარეთ.