ნუ ისპობთ ჯანმრთელობას: მოაშორეთ ხილ-ბოსტნეულს მავნე ქიმიკატები

1165

ყველამ ვიცით, რომ ბოსტნეულისა და ხილის მოყვანისას პესტიციდებს იყენებენ. მაშინაც კი, თუ პროდუქტს ბაზარზე, მოხუცი გამყიდველისგან ყიდულობთ, 100%-ით ვერ იქნებით დარწმუნებული, რომ ეს ნედლეული არ შეიცავს საშიშ კანცეროგენებს. უნდა იცოდეთ, რომ პესტიციდებს წყლით ვერ ჩამორეცხავთ. სწორედ ამიტომ, გთავაზობთ მეთოდს, რომლის გამოყენებითაც ხილ-ბოსტნეულში პესტიციდების რაოდენობას მინიმუმამდე დაიყვანთ.

ხილისა და ბოსტნეულის წმენდა ძმრით

მოამზადეთ წყლისა და ძმრის ხსნარი 3:1 პროპორციით. ეს მასა ბაქტერიების 98%-ს მოაშორებს. ჩაალბეთ პროდუქტი მასში 10-20 წუთით და შემდეგ გაავლეთ გამდინარე წყლით.

თუ იცით, რომ პროდუქტი ძალიან დიდი რაოდენობით შეიცავს პესტიციდებს, სცადეთ შემდეგი მეთოდი: 1 ჭიქა წყლის, 1 ს.კ. სოდის, 1/2 ჭიქა ძმრისა და რამდენიმე წვეთი გრეიფრუტის თესლის ექსტრაქტის ნაზავი დააყენეთ 1 საათით და გამოიყენეთ პირველი ინსტრუქციის მსგავსად.

ყოველთვის გათალეთ ხილი და ბოსტნეული და ეცადეთ, მხოლოდ შიგთავსი მიირთვათ. კანი პესტიციდების დიდ ნაწილს შეიცავს.

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს