ქმარმა რეცეპტი თვითონ მოიგონა: წვნიანი, ნივრიანი ცომის გუფთებით გლეხურად.

1540

დამეთანხმეთ, რომ წვნიანის გარეშე სადილი სადილი აღარ არის. როცა გემრიელი წვნიანის მომზადება მჭირდება, ცომის გუფთები ყოველთვის მეხმარება. ისინი ჩვეულებრივ მაკარონებზე უფრო გემრიელი, ნაზი და ჰაეროვანია და უბრალოდ პირში დნება! ჩვეულებრივი მწნილის და ბორშის შესანიშნავი ალტერნატივას წარმოადგენს.

წვნიანის რეცეპტი ცომის გუფთებით

„ვივიენი“ გიამბობთ როგორ მოამზადოთ ცომის გუფთების წვნიანი სოფლურად. აქ გუფთები ჩვეულებრივი არა, არამედ ნივრიანია. კერძი ძალიან არომატული და ნოყიერი გამოვა.

წვნიანის ინგრედიენტები:

  • 4-5 საშუალო ზომის კარტოფილი
  • 1 ხახვი
  • 1 სტაფილო
  • 2,5 ლ წყალი
  • 2 ს/კ მცენარეული ზეთი
  • მარილი, სანელებელი, მწვანილი გემოვნებით

ცომის გუფთების ინგრედიენტები:

  • 2 კვერცხი (სამარხვო ვარიანტისთვის – 4 ს/კ წყალი და 1 ს/კ მცენარეული ზეთი)
  • 2 კბილი ნიორი
  • მწიკვი მარილი
  • მწიკვი შავი წიწაკა
  • ფქვილი

მომზადება:

1. გასუფთავებული და გარეცხილი ბოსტნეული დააქუცმაცეთ: კარტოფილი და ხახვი კუბებად დაჭერით, სტაფილო სახეხზე გახეხეთ.

2. გუფთებისთვის რბილი ცომი მოზილეთ. შეგიძლიათ სანელებელი და მწვანილი დაუმატოთ.

3. წყალში კარტოფილი ჩადეთ და მარილი მოაყარეთ. მცენარეულ ზეთში სტაფილო და ხახვი ოდნავ შეწვით.

4. ხელით ცომის პატარა ნაჭრები მოწყვიტეთ და კარტოფილით სავსე მდუღარე წყალში მოათავსეთ. გუფთების ამოსვლას დაელოდეთ და შემწვარი სტაფილო და ხახვი, სანელებლები და ახალი მწვანილი დაუმატეთ.

5. კიდევ 1-2 წუთით ხარშეთ და გამორთეთ. სუფრაზე წვნიანი არაჟანთან ან ნაღებთან ერთად გაიტანეთ. მეორე დღეს კერძის დატოვება რეკომენდებული არაა, ცომის გუფთები შეიძლება დაიშალოს და ფაფად გადაიქცეს.

თუ რეცეპტი მოგეწონათ, მეგობრებს სოციალურ ქსელში აუცილებლად გაუზიარეთ.