ავსტრიელი თერაპევტი, მარია ტრებენი ერთ-ერთ წიგნში აღნიშნავს, რომ ის ყოველ დღე მიირთმევდა ჭინჭარს – ინფორმაციას Retete de nota ავრცელებს.
“მას შემდეგ, რაც ჭინჭრის სასარგებლო თვისებების შესახებ შევიტყვე, ჭინჭრის ჩაის სმის ჩვევა გამომიმუშავდა 4 კვირის განვამლობაში”
ჭინჭარი ასუფთავებს სისხლს და კანს, ხელს უშლს ეგზემის წარმოქმნას და აყუჩებს სახსრების ტკივილს.
მატონიზირებელი და ენერგიის მომანიჭებელი ეფექტის გარდა ის მრავალი დაავადების არიდებას უწყობს ხელს:
- ღვიძლის, ნაღველისა და ელენთის დარღვევები
- ელენთის სიმსივნე
- სასუნთქი სისტემის ან კუჭის ანომალიური გამონადენი
- კუჭის სპაზმები
- კუჭ-ნაწლავის წყლულები
- სისხლის დაავადებები.
წელიწადის განმავლობაში უნდა მიირთვათ 1 ჭიქა ჭინჭრის ნაყენი ყოველდღე, ეს ხელს შეუწყობს თქვენი იმუნიტეტის გაძლიერებას.
ასევე ჭინჭრის ნაყენი, რკინის მაღალი შემცველობის წყალობით, ზრდის ჰემოგლობინის დონეს.
მომზადება მარტივია: ჭინჭარს დაასხით მდუღარე წყალი და გააჩერეთ 30 წამი, ასე, ის შეინარჩუნებს ყველა მნიშვნელოვან ნივთიერებას. თუ არ მოგწონთ ნაყენის გემო – დაამატეთ პიტნა, გვირილა, ლიმონის წვენი და თაფლი.