ზოგჯერ ყველაფერს ცნობილი მზარეულების რეცეპტით ვამზადებთ, მაგრამ საბოლოოდ კაცმა არ იცის რა გამოგვდის. ამის მიზეზი არის ის შეცდომები, რომლებიც კერძის გემოს აფუჭებს. ჩვენ ყოველდღიურად ვუშვებთ ამ შეცდომებს.
კერძის წარმატებით მომზადება შედგება იმ ნაწილებისგან, რომლებიც შეიძლება მრავალი წლის განმავლობაში ისწავლოთ. თუ არ გინდა, რომ დაუშვათ შეცდომები, გადახედეთ ამ სიას და არ გაიმეოროთ ისინი.
1. მოხარშვა ჩაშუშვის ნაცვად
ეს არის ერთ ერთი ყველაზე გავრცელებული შეცდომა. ჩაშუშვის მისაღებად ერთ-ერთი მთავარი პირობა დაბალი ტემპერატურაა. ვიტამინების შესანარჩუნებლად, არ უნდა დადგათ მაღალ ცეცლზე, რადგან ის არ იქნება გემრიელი და სტუმრები მიირთმევენ ,,რეზისი” ხორცს.
2. კარტოფილი და პომიდორი ერთად
თუ თქვენ ერთად მოათავსებთ ახალ პომიდორს და კარტოფილს, მაშინ თქვენ ვერ შეძლებთ მოამზადოთ რბილი და გემრიელი კერძი. კარტოფილი მოუხარშავი დარჩება, რადგან პომიდორი მჟავას შეიცავს.
3. ხორცის დაჭრა
სანამ ხორცს დაჭრით, ყურადღება მიაქციეთ. ნახავთ ხორცის ნაჭრების გასწვრივ ხაზებს. ეს არის ბოჭკოები. ბოჭკოებზე დაჭრილი ხორცის ნაჭერი გახდება რბილი და წვნიანი. ეს განსაკუთრებით ეხება მძიმე ხორცს, როგორიცაა ცხვრის და საქონლის ხორცი.
4. მაცივრიდან გამოღებული ხორცის შეწვა
მომზადებამდე, ხორცი უნდა იყოს ოთახის ტემპერატურაზე. გამოიღეთ ხორცი მაცივარიდან წინასწარ და 2-3 საათის განმავლობაში დადგით. ასეთი ხრიკი საშუალებას მისცემს ხორცს თანაბრად შეწვათ. იგივე წესი ვრცელდება ღუმელშიც.
5. ცუდად დამარილებული წყალი მაკარონისთვის
მნიშვნელოვანია, რომ მაკარონის მომზადებისას სწორად გამოვთვალოთ მარილის ოდენობა. თუ ეს არასწორადაა გაკეთებული, თქვენ მიიღებთ უგემოვნო მასას. იმისათვის, რომ სწორად განსაზღვროთ მარილის საჭირო ოდენოდა, 300 გრამი პასტაზე 1 სუფრის კოვზი მარილი ივარაუდეთ.
6. ზეითუნის ზეთში შეწვა
კიდევ ერთი კულინარიული შეცდომა – ზეითუნის ზეთი. ძლიერ სითბოზე, ის კარგავს ყველა მის სასარგებლო თვისებას და იწყებს დაწვას, რაც მთლიანად გააფუჭებს კერძის გემოვნებას. ამიტომ, ზეითუნის ზეთი გამოიყენეთ სალათებში, ხოლო შესაწველად – მზესუმზირის ზეთი.
7. კარტოფილის პიურე ბლენდერში
არ გამოიყენოთ ბლენდერი, რადგან რბილი ნაცრისფერი კარტოფილის პიურეს ნაცვლად მიიღებთ წებოვან პასტს.
8. კომბოსტო სუპი წითელი კომბოსტოსგან
თუ თქვენ აპირებთ ამის მომზადებას არა თეთრი, არამედ წითელი კომბოსტოსგან, მაშინ მოემზადეთ იმ ფაქტისთვის, რომ შედეგად მიიღებთ ლურჯ წვნიანს. ნაკლებად სავარაუდოა, რომ ვინმეს სურდეს ასეთი უცნაური კერძის მირთმევა.
9. მყარი ყველის სუპი
ნუ ეცდებით, რომ ყველი მყარი გამოიყენოთ სუპში. პირველ რიგში, თქვენ მიიღებთ თხელი სუპის ნაცვლად სქელ წვმიანს. მეორეც, ძალიან ძნელი იქნება დაიბანოთ გარეცხოთ ქვაბი, რომელსაც ძირში ყველის ნაჭრები მიეკრობა.
10. სოდა და ძმარი
როდესაც სოდიდან, ნახშირბადის დიოქსიდი გამოიყოფა, ცომი იწვლება. მაგრამ როდესაც სოდაში შერეულია ძმარი ეს უკანასკნელი გაანადგურებს ნახშირორჟანგს.