ხორციანი კოტლეტი კლასიკური ჟანრია, ბოსტნეულის კოტლეტი უყვართ ვეგეტარიანელებს და მათ, ვისთვისაც ცხიმიანის ჭამა არ შეიძლება. აი სალას, უხორცო კოტლეტი ექსპერიმენტების ნამდვილი მოყვარულებისთვის კალორიების ბომბაა. თავში რა არ მოგვივა, როცა ჭამა გვსურს, კულინარიის ოსტატს სალაც კი გამოადგება.
სალას კოტლეტები
ვივიენი უჩვეულო კოტლეტის რეცეპტს გიზიარებთ. თუ პირველად ამზადებთ, არ ინერვიულოთ, სალასგან შედევრს მაინც არავინ ელოდება. როგორც აღმოჩნდა, კოტლეტები სალათი და პურით კლასიკური ხორცის კოტლეტის რეცეპტს ძალიან ჰგავს.
ინგრედიენტები:
- 250 გრ სალა
- 1 პური „ბატონი“
- 2 კვერცხი
- 100 მლ რძე
- 1 ხახვი
- მარილი, წიწაკა გემოვნებით
ინგრედიენტები ეს რაოდენობა 4 კოტლეტის მომზადებისთვის საკმარისი იქნება. თუ დარწმუნებული ხართ, რომ სალით მამაკაცს არ გააფუჭებთ, თქვენ კი წინასაქორწინო წვეულების მოწყობა გაქვთ გადაწყვეტილი, ინგრედიენტების რაოდენობა თამამად გაზარდეთ და მომზადება დაიწყეთ.
მომზადება:
- ბატონი ნაჭრებად დაჭერით და რძეში დაასველეთ.
2. ბატონი გაჭყლიტეთ და ზედმეტი რძე გადაწურეთ.
3. სალა მცირე ზომის ნაჭრებად დაჭერით.
4. ხახვი დაჭერით და ინგრედიენტებს აურიეთ.
5. მარილი და წიწაკა მოაყარეთ.
6. მადის აღმძვრელი ნარევი ხორცის გასატარებელ მანქანაში გაატარეთ. სასურველია პროცედურა 2-ჯერ გაიმეოროთ, რომ უფრო მეტად ერთგვაროვანი მასა მიიღოთ.
7. ფარშს კვერცხი დაუმატეთ და კარგად აურიეთ.
8. მცირე ზომის კოტლეტის ფორმები გააკეთეთ, რომ ისინი სწრაფად შეიწვას. თუ მეგობრებზე შთაბეჭდილების მოხდენა გსურთ, შეგიძლიათ დიდი ზომის კოტლეტი მოამზადოთ. ამ შემთხვევაში კოტლეტი უფრო დიდხანს უნდა შეწვათ.
9. კოტლეტები ოქროსფერის მიღებამდე შეწვით.
კოტლეტები ცხიმიანი და არომატული გამოვა. უმჯობესია თუ სუფრაზე პიურესთან, უკარაქო ფაფასთან, ბრინჯთან ან ბოსტნეულის სალათასთან ერთად გაიტანთ.
ნოყიერი და წვნიანი კოტლეტები როგორც მეგობრებს, ასევე ოჯახის წევრებს მოეწონებათ. თუ რეცეპტი მოგეწონათ, მეგობრებს სოციალურ ქსელში გაუზიარეთ.