ვფიქრობდი, რომ ვინეგრედის მომზადება ვიცოდი მანამ, სანამ ჩემმა ნათლიამ თავისი მომზადებული არ გამასინჯა – საიდუმლო, რომლემაც ყველაფერი შეცვალა.

2290

მას შემდეგ, რაც რუსეთის მზარეული, რომელიც ალექსანდრე I-ის სასამართლოში მუშაობდა, დაინახა ფრანგი კოლეგა, რომელიც სალათს ძმარს უმატებრა და ჰკითხა: «Vinaigre?» დიახ, “ვინაგრეტე, ვინაგრეტე”. სინამდვილეში, მას არ იცოდა რომ პოპულარული სალადის სახელი დაიბადა.

კლასიკური რეცეპტი გამოირჩევა მისი სიმარტივით. მაგრამ, როგორც ნებისმიერი სალათი, მასაც სხვადასხვანაიად ამზადებენ. ზოგი მოხარშული ლობიოთი, პიკულით, ქათამით ან კვერცხით. გაითვალისწინეთ, რომ პროდუქცია სრულიად ნაცნობია და გემო ყოველთვის ჰარმონიულია.

მასალები:

  • კომბოსტო 500 გ
  • ხახვი 2 ცალი
  • სტაფილო 4 ცალი
  • ჭარხალი 3 ცალი
  • კიტრი 2 ცალი
  • კარტოფილი 3 ცალი
  • ბარდა 400 გ
  • ძმარი 1 ს.კ
  • მარილი, შავი წიწაკა, მზესუმზირის ზეთი და მწვანე ხახვი გემოვნებით

მომზადება:

1. მოხარშეთ სტაფილო, ჭარხალი, კარტოფილი, შემდეგ მოაცილეთ კანი და დაჭერით პატარა კუბიკებათ.

2. ჩაყარეთ თასი, დაასხით ძმარი, გააჩერეთ დაახლოებით 15 წუთით.

3. ჩაყარეთ ღრმა თასში ან ტაფაზე, დაამატეთ ხახვი, დაჭრილი კიტრი და მწვანე ბარდა და დანარჩენი დაჭრილი ბოსტნეული.

4. საჭიროების შემთხვევაში, დაამატეთ მარილი, წიწაკა და ზეთი. ჩაასხით სალათის თასში და მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვი.

შედეგი დიდწილად დამოკიდებულია ბოსტნეულიზე: ნატურალური და პატარა კუბიკები. ჩვენ გირჩევთ დაამატოთ არომატული მზესუმზირის ზეთი, სალათი განსაკუთრებით გემრიელი იქნება.

გაგვიზიარეთ კომენტარებში, თქვენ როგორ ამზადებთ ამ სალათს?