როდესაც ჩვენ ვამზადებთ სხვადასხვა კერძებს, ხშირად გარკვეული სირთულეების წინაშე ვართ. ეს აბსოლუტურად არ არის გასაკვირი, რადგან მომზადება არის მთელი მეცნიერება, და მას სჭირდება ბევრი დრო და ნერვები, რათა კარგად მოვამზადოთ. ამიტომაც ჩვენ მზად ვართ თქვენთვის სასარგებლო რაც გაგიზიაროთ, რომელიც სასარგებლო იქნება როგორც დამწყებთათვის, ისე კულინარიული ექსპერტებისთვის.
სამზარეულოს ხრიკები
1. რა უნდა გავაკეთოთ, რომ ხახვის დაჭრის დროს არ ვიტიროთ?
ექსპერტები გირჩევენ, ხახვი მოათავსოთ მაცივარში. ისინი ამტკიცებენ, ამ დროს, პროპანტინოლი S-ოქსიდისგან თავისუფლდება ხახვი, რაც გვაიძულებს ტირილს.
ნუ შედებთ ხახვს საყინულეში, რადგან შეიძლება ძალიან რბილი გახდეს.
2. რა უნდა გავაკეთოთ, რომ ცომი არ იყო ძალიან დაშლილი?
დაამატეთ მდნარი კარაქი.
3. რა უნდა გავაკეთოტ, რომ ტომატის სოუსი არ იყო მჟავე?
თუ ფიქრობთ, რომ ტომატის სოუსი გამოდის ძალიან მჟავე, დაამატეთ ცოტა სოდა. ზოგჯერ დიასახლისები შაქარს ამატებენ, მაგრამ მჟავას ის მთლიანად ვერ ამოიღებს.
4. რა უნდა გავაკეთოთ, რათა სანელებლები უფრო სურნელოვანი იყოს?
მოხრაკეთ ისინი მცენარეული ზეთში. ეს უნდა გაკეთდეს 1-2 წუთი მაღალ ცეცხლზე. თქვენ ასევე შეგიძლიათ დააყენა მოათავსოთ ისინი მიკროტალღურ ღუმელში 30 წამი.
5. როგორ გამოვაცხოთ პური ხრაშუნა ქერქით?
პურის დამზადებისას, ღუმელში ქვედა ნაწილში წყლის კონტეინერი მოათავსეთ. როდესაც წყალი იწყებს აორთქლებას, ორთქლი მოთავსდება ზედაპირზე, რომლის წყალობითაც ქერქი გაძლიერდება და ხრაშუნა გახდება.
6. რა უნდა გავაკეთოთ, რომ ომლეტი არ იყო სველი?
ნაცვლად რძის, გამოიყენეთ გაყინული კარაქი.
7. როგორ შესანახად სწორად ვაშლი და ავოკადო?
თუ გაჭერით ვაშლი ან ავოკადო, მაგრამ მაინც გამოუყენებელი დაგრჩათ, მოათავსეთ ლიმონის წვენით და კონტეინერში. ისინი დიდხანს იქნებიან შენახულნი დაუზიანებლად.
8. როგორ შევინახოთ ტორტი სწორად?
პროფესიული შეფ მზარეულის რეკომენდაციაა გაყინოთ ნამცხვრები მომზადების შემდეგ. ექსპერტები მიიჩნევენ, რომ ამ პროცედურის წყალობით, ნამცხვარი გახდება გაცილებით გემრიელი.
9. როგორ მოვხარშოთ ჭარხალი სწრაფად?
ჩვეულებრივ, ჭარხალი ერთ საათში ან კიდევ უფრო მეტში იხარშება. მაგრამ არსებობს ერთი რამ, გარეცხეთ ჭარხალი და მოათავსეთ ისინი მდგრად ჩანთაში, პაკეტი მოათავსეთ კერამიკულ ან მინის თასში და შედგით მიკროტალღურ ღუმელში 9 წუთი, დააყენეთ მაქსიმალურ ძალაზე. შემდეგ დატოვეთ ჭარხალი 10 წუთი დახურულ ღუმელში – ის მზადაა! ახლა თქვენ შეგიძლიათ მოამზადოთ მისგან თქვენი საყვარელი სალათები ძალიან სწრაფად.
ჩვენ ვიმედოვნებთ, რომ ეს რჩევები სასარგებლო იქნება თქვენთვის, გაუზიარეთ თქვენს მეგობრებსაც!