დაამზადეთ 7 სახის სურნელოვანი ექსტრაქტი სახლის პირობებში,შემდეგ კი მათი დახმარებით უმაღლესი დონის ნაწარმს გამოაცხობთ.

1666

თუ არომატების შეჯიბრი ჩატარდება მშვიდობის და კომფორტის ატმოსფეროს შესაქმნელად, ვანილი პირველ ადგილს დაიკავებს! ალბათ, სწორედ ამიტომ ვანილის გარეშე წარმოუდენელია ნებისმიერი ტკბილეულის რეცეპტი.

ვანილინი და ვანილის შაქარი გაიყიდება მაღაზიებში (ჩვენ მას უბრალოდ ვანილს ვეძახით) – ხელოვნური გემოვნება, ოდნავ მწარე გემო და ვანილის ჭეშმარიტი არომატი. თუ თქვენ ეძებთ, ნახავთ მას მინიატურული ბოთლებში.

მისი თხევადი ექსტრაქტი გამოიყენება სამზარეულოში, რათა არომატი მისცეს ცომს, შიგთავსს, ნაღებს,. ის ემატება სასმელების და ჟელეს დესერტებს. როგორც ხედავთ, თხევადი არომატის გამოყენების სპექტრი უფრო ფართოა, ვიდრე ჩვეულებრივი სახით. მაგრამ არის ერთი პრობლემა: ის არ იყიდება ყველგან, ხოლო ბაზარზე საკმაოდ ძვირია.

მაგრამ რატომ უნდა იყიდოთ თუ მისი მომზადება თქვენც შეგიძლიათ? და არა მარტო ვანილის.  ჩვენ წარმოგიდგენთ ბუნებრივი ექსტრაქტების 7 რეცეპტს. ახლა თქვენ აღარ იქნებით რაოდენობაში, არჩევანში ან მოცულობაში  შეზღუდული!

ალკოჰოლი  ხილისა და სანელებლების არომატით ნამდვილი სრულყოფილებაა. მასზე დაფუძნებული ექსტრაქტები კონცენტრირებულია, რაც მათ მაქსიმალური გამოყენების საშუალებას მისცემს.

ინგრედიენტების შერჩევა სირთულეს არ წარმოადგენს.  გამონაკლისი – ვანილი – შეგიძლიათ შეიძინოთ იგი ჰიპერმარკეტებში ან ინტერნეტში.

ვანილის ექსტრაქტი

მასალები:

  • 1-2 ვანილი
  • 100 მლ კარგი ხარისხის არაყი ან 50 მლ სპირტი

მომზადება:

1. ავიღოთ ვანილი და შუშის კონტეინერში ჩავტაროთ.
2. დავამატოთ ალკოჰოლი და დავტობოთ ბნელ ადგილას 1-1.5 თვე. კვირაში ერთხელ, არ უნდა დაგვავიწყდეს, რომ ბოთლი შევანჯღრიოთ.

ნუშის ექსტრაქტი

მასალები:

  • 12 ცალი ნუში
  • 1 ვანილი
  • 400 მლ არაყი

მომზადება:

1. განათავსეთ ნუში და ვანილი მყარ კონტეინერში, დაამატეთ არაყი და დატოვეთ 8 კვირის განმავლობაში.
2. შემდეგ ჩაასხით სუფთა ჭურჭელში.

ციტრუსის ექსტრაქტი

მასალები:

  • 1 ლიმონი ან ფორთოხალი
  • 1 ჩ.კ. შაქარი
  • 120 მლ არაყი

მომზადება:

1. მოათავსეთ ცედრა მინის თასში, დაამატეთ შაქარი, დაასხით არაყი.
2. დატოვე 3 თვე. ამატეთ შაქარი კვირაში ერთხელ.

პიტნის ექსტრაქტი

მასალები:

  • 1 კონა ახალი პიტნა
  • 250 მლ არაყი

მომზადება:

1. გარეცხეთ და წვრილად დაჭერით პიტნა, გადაიტანეთ მჭიდროდ დახურულ კონტეინერში. დაასხით არაყი.
2. დატოვე მაცივარში 8 კვირის განმავლობაში.

ყავის ექსტრაქტი

მასალები:

  • 4 ს.კ. ყავის მარცვლები
  • 250 მლ არაყი

მომზადება:

1. ჩაყარეთ მარცვლები მინის კონტეინერში. დაამატეთ არაყი და დატოვეთ 7 დღე. კონტეინერი ყოველდღე შეანჯღრიეთ.
2. ამის შემდეგ, გაფილტრეთ.

დარიჩინის ექსტრაქტი

მასალები:

  • 3 პატარა დარიჩინის ჩხირები
  • არაყი 100 მლ

მომზადება:

მოათავსეთ ჩხირები მჭიდროდ დახურულ მინის კონტეინერში. შეავსეთ არყით და დატოვეთ ერთი თვე.

ცერეცოს ექსტრაქტი

მასალები:

  • 2 ჩ.კ. ცერეცოს  თესლი
  • 240 მლ არაყი

მომზადება:

1. მოათავსეთ ცერეცოს თესლი მჭიდრო კონტეინერში, დაამატეთ არაყი. პირველ კვირას, ყოველ დღე შანჯღრიეთ.
2. ამის შემდეგ, დატოვეთ 1.5-2 თვის განმავლობაში.

თხევადი ექსტრაქტები შეიძლება ინახებოდეს ძალიან დიდი ხნის განმავლობაში, სანამ მოიხმართ. შემდეგ მოამზადოთ სხვა ექსტრაქტებიც: ლავანდა, ფიჭვი,.

აუცილებლად გაუზიარეთ ეს სასარგებლო სტატია მეგობრებს.