ჯინჯერი და ნიორი მრავალი კერძების შემადგენლობაშია ჩინური, ტაილანდური და ინდური. ეს მცენარეები აღმოსავლეთის კვების სისტემაში ყველაზე მნიშვნელოვანი პროდუქტებია. მათგან მზადდება უნიკალური არომატული საშუალება, რომელიც აუმჯობესებს ბევრ კერძს და დიდ სარგებელს განიჭებთ ჯანმრთელობას.
ჯინჯერის და ნივრის მზა სოუსი ყოველთვის არ არის ხელმისაწვდომი მაღაზიებში, ამიტომ საუკეთესო ვარიანტი სახლში მომზადებაა. ჯინჯერის და ნიორის პასტის მომზადეა ძალიან ადვილია. შედეგად სუნელი კარგად არბილებს ხორცს, რომელიც განკუთვნილია კუჭ-ნაწლავისთვის.
ჯინჯერის და ნივრის გამოყენება, როგორც საკვები დანამატი აღმოფხვრის აპათიაა და გაღიზიანებას, ზრდის პოტენციას, ეხმარება ტვინს ჟანგბადის მიწოდებაში, აუმჯობესებს ტვინის ფუნქცია და მდგომარეობას, აუმჯობესებს სახსრებს, ძვლის ქსოვილს. ეს ნარევი შეიცავს არსებულ ამინომჟავებს, ვიტამინებს, მინერალურ მარილებს, ანტიოქსიდანტებს, ხელს უწყობს სხეულის წონის შემცირებას და კუჭ-ნაწლავის გაუმჯობესებას.
აირჩიეთ უშაქრო ჯინჯერი, რათა მოამზადოთ პასტა. იმისათვის, რომ თავიდან ავიცილოთ გამაღიზიანებელი მძიმე ბოჭკოები პასტაში, უმჯობესია გამოიყენოთ ახალი ჯინჯერის ფენა.
მასალები:
- ჯინჯერი
- 150 გ ნიორი
- 1/2 ჩ.კ. მარილი
მომზადება:
1. გარეცხეთ ჯინჯერის ფესვები და საფუძვლიანად გაამშრალეთ. დარწმუნდით, რომ სამზარეულო ჭურჭელიც ასევე მშრალია, რადგან ნებისმიერი ტენიანობა ამცირებს პასტის შენახვის დროს.
2. გათალეთ ჯინჯერი ისე, როგორც კარტოფილი. შემდეგ დავჭრათ პატარა ნაჭრებად.
3. რაც უფრო ახალია ნიორი, მით უკეთესი. დაჭერით ნიორი და შუაგულიდან მოაცილეთ მწვანე ნაჭრები, რადგან ამას შესაძლოა გამოიწვიოს გულძმარვა.
4. განათავსეთ დაჭრილი ჯიჯერი და ნიორი თასში, დავამატოთ ნახევარი კოვზი მარილი, ერთიანად დააბლენდერეთ.
5. განათავსეთ პასტა სუფთა, მშრალ ქილებში და შეინახეთ მაცივარში. ამ მეთოდით, ნარევი შეინახება 1 თვის განმავლობაში. ხანგრძლივი შენახვისთვის, პასტა მოათავსეთ ყინულის ფორმებში და გაყინეთ საყინულეში.
თავის ზედაპირი შეიძლება ყავისფერი გახდეს. არ ინერვიულოთ: ეს არის ნორმალური რეაქცია.
ეს სასარგებლო ნაზავი აძლევს არომატულ გემოს და ხელს უწყობს უჩვეულო კერძებს რეალურ კულინარიაში. პასტა შეგიძლიათ დაამატოთ ცივ კერძებს და საჭმლს.
დარწმუნდით, რომ მოამზადებთ ნიორს და ჯინჯერს ზამთარში ამ მოსახერხებელი მზა შევსების სახით, რომელიც ყოველთვის ხელთ იქნება. ეს არ დაკარგავს სამკურნალო და გემოვნურ თვისებებს, როდესაც ინახება მაცივარში მჭიდროდ დახურულ თასში.
გაუზიარეთ ეს საინტერესო ინფორმაცია თქვენს მეგობრებსაც.