ხორცი შუბაში – ფრანგული მეთოდით მომზადების იდეალური რეცეპტი

1038
ხორცი შუბაში - ფრანგული მეთოდით მომზადების იდეალური რეცეპტი
ხორცი შუბაში - ფრანგული მეთოდით მომზადების იდეალური რეცეპტი

კლასიკური ფრანგული მეთოდით მომზადებული ხორცი უკან მოიტოვებს ბევრ ღორის ხორცის კერძს, რომლებიც შეიძლება ღუმელში გამოაცხოთ. ის ნოყიერიც არის, რადგან ყველის ფენის ქვეშ ზედმეტი არაფერი არაა. და მაინც, ზოგჯერ შეიძლება მოგეჩვენოთ, რომ რაღაც აკლია.

დღეს ფრანგული მეთოდით ხორცის მომზადების იდეალურ რეცეპტს გთავაზობთ და ახლა ამ შედევრს კიდევ უფრო მეტად დააფასებთ. ხორცი ბეწვის ქვეშ, მას გარნირი არ სჭირდება.

ზოგიერთ რესტორანში ამ კერძს ტაფამწვარას ეძახიან: კლიენტისთვის უბრალოდ ზემოდან ყველით დაფარული ბოსტნეულთან ერთად გამომცხვარი ხორცი მიაქვთ იმავე ჭურჭლით, რომელშიც კერძი მოამზადეს.

ინგრედიენტები:

  • 1 კგ ღორის ხორცი
  • 3 ცალი პომიდორი
  • 3 ცალი ხახვი
  • 4 ცალი კარტოფილი
  • 4 კბილი ნიორი
  • 250 გრ გახეხილი ყველი
  • მწვანილი გემოვნებით
  • მარილი გემოვნებით

მომზადება:

1.მოამზადეთ ინგრედიენტები, ერთმანეთს არ აურიოთ. ხორცი მსხვილ ნაჭრებად დაჭერით, მარილი და წიწაკა მოაყარეთ. კარტოფილი და ყველი მსხვილ სახეხზე გახეხეთ, ხახვი რგოლებად დაჭერით, პომიდორი ნახევარ რგოლებად.

2.ტაფას ზეთი წაუსვით, ფენებად დააწყვეთ ხორცი, ხახვი, გახეხილი კარტოფილი. ახლა პომიდორს მაიონეზი წაუსვით და კარტოფილს ზემოდან დაადეთ. 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 40 წუთით შედგით.

3.ღუმელი არ გამორთოთ. ტაფა გამოიღეთ. ხორცს და ბოსტნეულს ზემოდან ნიორი დააწურეთ და გახეხილი ყველი ბლომად მოაყარეთ. ღუმელში კიდევ 5 წუთით შედგით.

ყველაზე შესანიშნავი ამ რეცეპტში ის არის, რომ ის კლასიკური არაა, ამიტომ ნებისმიერი ხორცის გამოყენება შეგიძლიათ. ოღონდ გახსოვდეთ, რომ ძროხის ხორცი თავიდან კარგად უნდა დაამარინადოთ. გირჩევთ პორციებით მოამზადოთ მაგ., მცირე ზომის  ქოთანში ან კერამიკის ფორმებში.

მოგეწონათ რეცეპტი? გაგვიზიარეთ შთაბეჭდილებები, შესაძლოა ამ რეცეპტის თქვენეული ვარიანტი უფრო საინტერესო იყოს.