გახსოვთ, რა გემრიელია ნამდვილი, დაკონსერვებული ხორცი? აუცილებლად ჩაიწერეთ რეცეპტი

13431

ბოლო დროს მოგდომებიათ ნამდვილი ხორცი? მაგრამ არ იცით როგორ მოამზადოთ. დღეს ხორცს უამრავი ვიტამინი აკლია. ჩვენ შემოგთავაზებთ რეცეპტს, რომელიც აუცილებლად მიიქცევს თქვენს ყურადღებას.

ჩემი აზრით, თითქმის ყველას დაავიწყდა როგორი გემო აქვს ნამდვილ ხორცს. მაღაზიაებში ასეთის ყიდვა ძალიან რთულია.

ამისათვის საჭირო არ არის სპეციალური აპარატურა. დაგჭირდებათ მხოლოდ ღუმელი და 0.5 ან 0.7 ლიტრიანი ქილები.

იმისათვის, რომ ხორცი იყოს გემრიელი, მნიშვნელოვანია, რომ გამოიყენოთ უახლესი მჭლე ხორცი. მისი შემადგენლობა შეიძლება ოდნავ “განზავდეს” სალის ნაჭრებით, მაგრამ მხოლოდ ზომიერად. ეს გაზრდის შენახვის ხანგრძლივობას.

მასალები:

  • 1 კგ ხორცი
  • 0.5 კგ სალა
  • 1 ს.კ. მარილი
  • 1-2 ც. დაფის ფოთოლი
  • 5-6 წიწაკა თითო ქილაში
  • შავი პილპილი გემოვნებით

მომზადება:

1. დასაწყისისთვის, გარეცხეთ ხორცი და ქვეშ დაუდეთ მშრალი ქაღალდი.

2. დაჭერით ხორცი, და გავყოთ 6-7 სმ სიგანეზე. განათავსეთ ღრმა თასში, დაამატეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით.

3. ხორცს ყველაფერი ძალიან ფრხილად შეურიეთ, დაახურეთ თავსახური და დატოვეთ 1 საათის განმავლობაში.

4. მნიშვნელოვანია მინის ქილები სათანადოდ მოამზადოთ. უნდა გარეცხოთ და გაუკეთოთ სტერილიზაცია. ეს სხვადასხვანაირად გეკთება. მაგალითად, სუფთა ქილაში ჩაყარეთ მარილი და შედგით მიკროტალღურ ღუმელში 3 წუთით.

5. თითოეულ ქილაში ჩააწყეთ 1-2 დაფნის ფოთოლი, პილპილი და ხორცი მჭიდროდ ჩააწყეთ.

6. ხორცი ჩაყრილი უნდა იყოს ისე, რომ ზემოდან დარჩეს თავისუფალი 2-3 სანტიმეტრი. შემდეგ დაასხით წყალი და ღუმელში მოათავსეთ.

7. გაახურეთ ღუმელი 250 გრადუსი. როდესაც ხორცის მოიხარშება, ტემპერატურა 150 გრადუსამდე შეამცირეთ და 3 საათის განმავლობაში დატოვეთ. ხორცმა უნდა დაიშალოს.

8. სანამ ხორცი მოხარშება, დაამატეთ მას ცხიმი.

9. დაახურეთ ქილებს თავსახური, თუმცა არ დაგავიწყდეთ, რომ ისინი ცხელია. დააყენეთ ქილები თავდაყირა და დააწყეთ პირსახოცზე.

10. ყველაზე გემრიელი დაკონსერვებული ხორცი მზადაა.

შეინახეთ ხორცი მაცივარში 6 თვის განმავლობაში. ისეთი გემრიელია, რომ სიტყვებით ვერ აღწერთ. შეგიძლიათ სხვადასხვა კერძთან ერთად მიირთვათ.

ნუ იყიდით მას მაღაზიაში, მოამზადეთ თვითონ და გემო ნამდვილად გაგაოცებთ. თუ მოგეწონათ, გაუზიარეთ მეგობრებს.