როგორ შევარჩიოთ მწიფე და ტკბილი ანანასი: 4 მარტივი წესი, რომელიც მხოლოდ რამდენიმე მყიდველმა იცის

4017

ეს კითხვა აწუხებს ყველას, ვისაც უყვარს ეგზოტიკური ხილი, ყიდულობს მას დღესასწაულებზე, გეგმავს ოჯახსა და სტუმრების გაოცებას. ამიტომ, ანანასის სწორი შერჩევა არა მხოლოდ კითხვა, არამედ დიდი პრობლემაცაა. არსებობს გამოსავალი? დიახ. გარდა ამისა, ეს არის შემთხვევა, როდესაც ამის ცოდნა აუცილებელია.

უნაყოფო ხილი ძალიან ტოქსიკურია. მათმა გამოყენებამ შეიძლება გამოიწვიოს სისხლდენა. დაიცავით საკუთარი თავი, თქვენი ოჯახი და სტუმრები არასასურველი შედეგებისგან, მიჰყევი ოთხ მარტივ წესს და ისწავლეთ, როგორ შევარჩეიოთ იდეალური ხილი. მოდი დავიწყოთ. როგორ ავირჩიოთ ტკბილი და მწიფე ანანასი?

1. უსუნეთ. ეს არის პირველი წესი. რეალურად მწიფე ანანასს აქვს დელიკატური და დახვეწილი სურნელი. უკვე გაფუჭებული ხასიათდება მკვეთრი სუნით და ზოგჯერ პრაქტიკულად სუნი არ აქვს.

2. შეამოწმეთ ფოთლები. ფოთლები (თუ ისინი კვლავ რჩებიან ტრანსპორტირების შემდეგ) უნდა იყოს სქელი და კარგად ანანასისგან კარგად დაშორებული. თუ ფოთოლი მშრალია, არ აქვს მნიშვნელობა, ნაყოფი არ არის მწიფე. მშრალი ფოთლები მიუთითებენ, რომ ანანასმა დაიწყო გაფუჭება.

3. დააკვირდით ქერქს. იდეალური უნდა იყოს ოდნავ რბილი, მაგრამ მაინც ელასტიური. თუ ქერქზე მუქი ლაქები შეინიშნება, ანანასმა უკვე დაიწყო გაფუჭება.

4. ხელით მოსინჯეთ და მიარტყით. რა ხმა გესმის? თუ ყრუ, ანანასი ზომიერად მწიფეა, მაგრამ თუ არაფრის ხმა არ გესმით ესე იგი პროდუქტი შეუსაბამოა.

მაგრამ რა მოხდება, თუ ოჯახის წევრებმა, არ იციან, როგორ უნდა აირჩიონ სწორი ანანასი და მოიტანეს უნაყოფო ხილი? თქვენ შეგიძლიათ სასურველ მდგომარეობაში მოიყვანეთ.

მარტივია. ანანასი უნდა დატოვოთ ოთახის ტემპერატურაზე. თუ ნაყოფში რჩება სახამებელი, ის შაქარად იქცევა. შაქარი მოიცავს მთელა ხილს. დატოვეთ ორი დღის განმავლობაში.

თუ მოჰყვებოდით ყველა წესს, როგორ უნდა აირჩიოთ მწიფე და ტკბილი ანანასი, ყოველთვის არის რისკი, რომ შეიძინოთ უგემოვნო ხილი.
თუ მაინც ვერ შეარჩევთ სწორად, შეგიძლიათ ანანასს მოაცილოთ კანი და ეს პროდუქტი დააკონსერვოთ. ის შეიცავს მეტ ნუტრიენტებს და ნაკლებ შაქარს. კიდევ ერთხელ გადაიკითხეთ წესები შევიძინეთ შიშის გარეშე. ნუ დაგავიწყდებათ ამ სასარგებლო ინფორმაციის მეგობრებთან გაზიარება.