გავწმინდოთ ღუმელი ქიმიური საშუალებების გარეშე

695

ხორცის მადისაღმძვრელი ნაჭრის, ქათმის ბარკლების თუ ბოსტნეულის გარნირის მომზადების შემდეგ ღუმელი უნდა გაიწმინდოს. თუ ეს რეგულარულად არ გაკეთდება, ცხიმისა და ჭვარტლის მოშორება საკმაოდ პრობლემური გახდება. შესაძლებელია თუ არა ღუმელის გაწმენდა ქიმიური საშუალებების გარეშე? ვივიენის დღევანდელ სტატიაში ვისაუბრებთ საშუალებებზე, რომლებიც ღუმელის გაწმენდაში დაგეხმარებათ.

თქვენს სამზარეულოს კარადაში შეგიძლიათ იპოვოთ თითქმის ყველაფერი, რაც თქვენი ღუმელის გასასუფთავებლად გჭირდებათ. გიამბობთ, რა შეგიძლიათ გამოიყენოთ ძვირადღირებული ქიმიური საშუალებების ნაცვლად.

როგორ გავწმინდოთ ღუმელი, მაღაზიაში ნაყიდი ქიმიური საშუალებების გარეშე

ლიმონმჟავას და ლიმონის წვენის გამოყენებით

ახალი დაბინძურების მოსაშორებლად გამოიყენეთ ლიმონის წვენი და სუფთა წყალი. აიღეთ თანაბარი თანაფარდობით და შეურიეთ. მიღებულ ნარევში დაასველეთ ჭურჭლის სარეცხი ღრუბელი. წაუსვით ღუმლის ჭუჭყიან კედლებს და საცხობ ტაფას. დატოვეთ 30-60 წუთის განმავლობაში. განსაზღვრული დროის გასვლის შემდეგ ჩამორეცხეთ ლიმონის ნარევი სველი ჩვრით. შემდეგ ყველაფერი გაამშრალეთ.

თუ ღუმლის ძველი ცხიმისგან გაწმენდა გჭირდებათ, უნდა გამოიყენოთ ლიმონმჟავა. საცხობ ტაფაში ჩაასხით 500 მლ წყალი და დაამატეთ 1 შეფუთვა ლიმონმჟავა. მოათავსეთ საცხობი ტაფა ღუმელში. დააყენეთ ტემპერატურა 200 გრადუსზე. 40 წუთის შემდეგ ღუმელი გამორთეთ. შემდეგ სველი ჩვრით კარგად გაწმინდეთ გაგრილებული ღუმლის კედლები და მოაშორეთ ყველანაირი ჭუჭყი.

დამატებითი საშუალებები

სოდა. დააყარეთ საცხობი სოდა ნესტიან ღრუბელს. გაწმინდეთ ღუმლის კედლები. აიღეთ შესასხურებლიანი ჭურჭელი და ჩაასხით მასში წყალი. შეასხურეთ სითხე ღუმლის კედლებს. ერთი საათის შემდეგ გარეცხეთ საპნიან წყალში დასველებული ჩვრით. ბოლოს ყველაფერი გაამშრალეთ.

მარილი. საჭმლის მომზადების შემდეგ ცხიმიანი ლაქები რჩება? დაუყონებლივ მოაყარეთ სუფრის მარილი ღუმლის ძირს და საცხობ ტაფას. დააყენეთ ტემპერატურა 100 გრადუსზე. როგორც კი მარილი ოქროსფერი გახდება, ღუმელი გამორთეთ. აცადეთ გაცივება. ღუმელი კარგად გაწმინდეთ ნესტიანი ჩვრით და გაამშრალეთ ქაღალდის პირსახოცების გამოყენებით.

ხელნაკეთი საწმენდი საშუალება. აიღეთ 50 გრამი თხევადი სარეცხი საშუალება, ამდენივე წყალბადის პეროქსიდი და საცხობი სოდა. თეფშზე გახეხეთ 1 ლიმონის ცედრა. ლიმონის ცედრა და 1 ს.კ. ძმარი დაუმატეთ დანარჩენ ინგრედიენტებს. აურიეთ ყველაფერი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. მიღებული მასა წაუსვით ღუმლის კედლებს და საცხობ ტაფას ღრუბლის გამოყენებით. 3-4 საათის შემდეგ ჩამორეცხეთ ყველაფერი ნესტიანი ჩვრით.

ამ პროდუქტების საშუალებით შეძლებთ დაუბრუნოთ ღუმელს პირვანდელი მბზინვარება. ის ბრწყინავს დაიწყებს! იმისათვის, რომ ასეთი საწმენდი საშუალებების გამოყენება ხშირად არ დაგჭირდეთ, გირჩევთ, რეგულარულად გაწმინდოთ ღუმელი. მიზანშეწონილია მისი კედლების და საცხობი ტაფის გაწმენდა ყოველი მომზადების შემდეგ. აქციეთ ეს ჩვევად და აღარ მოგიწევთ ჩამჯდარ ცხიმებთან და ჭვარტლთან გამკლავება.