მარწყვის მომზადება ზამთრისთვის ნათესავების მეთოდით. ახალ სეზონზე უხვ მოსავალს ელოდეთ

541

დღევანდელ სტატიაში Vivien გიამბობთ, როგორ ვამზადებთ მე და ჩემი ნათესავები მარწყვს ზამთრისთვის. ოჯახურ მეთოდს გიზიარებთ.სექტემბრის ბოლომდე ცოტა დრო რჩება. ვთვლი, რომ ეს სტატია ახლა აქტუალურია. გიამბობთ, რა უნდა გაუკეთოთ მარწყვს ოქტომბერ–ნოემბერში, რომ ზამთარი კარგად გადაიტანოს და ახალ სეზონზე კარგი მოსავალი მოგცეთ. დიდ დროს არ მოითხოვს, მხოლოდ 1 საათს დახარჯავთ.

დავიწყოთ, გამოკვებით. ზამთრის მიმართ გამძლეობა გავაორმაგოთ. ეს კალიმაგნეზიით გააკეთეთ. თითოეული ბუჩქის ქვეშ 1 ჩ/კ მოაყარეთ. ყინვების დაწყებამდე 1 კვირით ადრე გააკეთეთ. ამის გამოთვლა ამინდის პროგნოზით შეგიძლიათ. მოგვიანებით, თუ შემოდგომა მშრალი იყო, აუცილებლად მორწყეთ. ეს ნაკლებად მნიშვნელოვანი პროცედურა გვგონია, მაგრამ ასე არაა. ფესვებს გამოკვება სჭირდება. კარგი კვება გულისხმობს, რომ ფესვები სასარგებლო ნივთიერებებს მიწიდან იღებს. სველ მიწაში იზრდება და აქტიურად იღებს ყველაფერს, რაც სჭირდება. თუ თქვენს რეგიონში ზამთარში ძლიერი ყინვები იცის, ხოლო თოვლი ცოტა, მულჩირებას გვერდს ვერ აუვლით. წინააღმდეგ შემთხვევაში, მარწყვი გაიყინება. თივა, წიწვი, ნაძვის ტოტები გამოიყენეთ. თქვენი ბუჩქების ტოტები და ყვავილების ფოჩებიც გამოგადგებათ.

და ბოლოს, Cu აჯასპით დაამუშავეთ, თუ ადრე არ გაგიკეთებიათ. თუ უკვე გაკეთებული გაქვთ, საჭირო არაა. ეს პარაზიტებისა და დაავადებებისგან დასაცავად კეთდება. ფოთლების დასამუშავებლად 100 გრ საშუალება 10 ლ წყალში გახსენით. აი, ასეთ პროცედურებს ყოველთვის ვატარებთ. გაგვიზიარეთ თქვენი მოსაზრებები ამ პროცედურების შესახებ.