კოტლეტის რეცეპტი ხახვით და საწებელი, რომელიც ხახვის სუნს აქრობს

0
221
კოტლეტის რეცეპტი ხახვით
კოტლეტის რეცეპტი ხახვით

„როდის იყო ჩვენს კოტლეტებში ხორცი“ – ამბობს მზარეული ფილმიდან „მსოფლიოში ყველაზე სწრაფები“. სასაცილო არის, არა? მაგრამ ასე იყო. 1990-იანების რთულ პერიოდში ხალხი ძალიან ბევრს იგონებდა, რომ პროდუქტების მცირე რაოდენობიდან მაქსიმალურად გემრიელი და იაფი კერძი მოემზადებინათ.

დიახ ასე იყოს. რთული წარმოსადგენია ქერის და ბოსტნეულის წვნიანი შემწვარი ბეკონით, ხახვით და სტაფილოთი. ასევე შჩი ჭინჭარით, მაკარონით ქარხალით, ყალბი ხიზილალა მანანის ბურღულიდან, „ფანტა“ ფორთოხლის ქერქიდან, მაგრამ ეს გემრიელი იყო!

ხახვის კოტლეტები

მამა ამბობდა, რომ კოტლეტები ხახვის გარეშე ქარს გატანილი ფული არის. თუ პირიქით გავაკეთებთ: მოვამზადებთ ხახვის კოტლეტებს ფარშის გარეშე? წარმოუდგენლად გემრიელი გამოვა.

დღეს გასწავლით, როგორ მოამზადოთ ოქროსფერი ხახვის კოტლეტები (ხახვის სუნის გარეშე) ხრაშუნა ქერქით. ამ კოტლეტებს ერთი განსაკუთრებული საიდუმლო აქვთ: თუ მათ თბილს მიირთმევთ, ხორცის გემო ექნება, თუ ცივს მიირთმევთ – თევზის გემო. ძალიან აქტუალურია, რადგან მალე მარხვა დაიწყება.


ინგრედიენტები:

  • 0,5 კგ ხახვი
  • 100 გრ მანანის ბურღული
  • 3 კბილი ნიორი
  • 2 კვერცხი ან 2 მოხარშული კარტოფილი
  • 1,5 ჭიქა პომიდვრის წვენი
  • 2 დაფნის ფოთოლი
  • მარილი და წიწაკა გემოვნებით
  • მცენარეული ზეთი შესაწვავად

მომზადება:
1.გასუფთავებული და გარეცხილი ხახვი წვრილ კუბებად დაჭერით. დანარჩენი ინგრედიენტები დაუმატეთ და კარგად აურიეთ. სამარხვო ვარიანტში კვერცხი არ გამოიყენოთ, მის ნაცვლად შეგიძლიათ გახეხილი კარტოფილი გამოიყენოთ.


2.ხახვის ფარში გააჩერეთ, რომ მანანის ბურღული გაიბეროს და ზედმეტი სითხე შეიწოვოს. თუ ნარევი ძალიან თხელი გამოვიდა – ცოტა ფქვილი დაუმატეთ.

3.კოტლეტების ფორმები გააკეთეთ და ორივე მხრიდან მცენარეულ ზეთში შეწვით, სანამ კანი ოქროსფერი არ გახდება.

4.თეორიულად კოტლეტები უკვე მზად არის. მაგრამ კიდევ უფრო გემრიელი იქნება პომიდვრის საწებლით. კოტლეტები ღრმა ქვაბში გადაიტანეთ, ამ დროისთვის კი ტაფაზე პომიდვრის წვენი დაფნის ფოთლით აადუღეთ.


5.კოტლეტებს ცხელი საწებელი დაასხით და დაბალ ცეცხლზე 15 წუთით ადუღეთ. ამ დროის განმავლობაში მანანის ბურღული კარგად გაიბერება, ხოლო კოტლეტები რბილი გახდება. მისი გემო თევზის ტეფტელს მოგაგონებთ. გემრიელად მიირთვით!


ეშმაკობა იმაში მდგომარეობს, რომ პომიდვრის წვენი სანელებლებით ხახვის სუნს აქრობს. ანალოგიური პრინციპით შეგიძლიათ სტაფილოს და ხახვის კოტლეტები სოკოთი, კომბოსტოთი და სხვა ნებისმიერი საყვარელი ბოსტნეულით მოამზადოთ. ძალიან გემრიელი გამოვა.
მოგეწონათ რეცეპტი? მეგობრებს სოციალურ ქსელში გაუზიარეთ!

პასუხის გაცემა

დაწერეთ კომენტარი
გთხოვთ ჩაწერეთ თქვენი სახელი