როგორ დავამწნილოთ დიდი რაოდენობით კომბოსტო

17420

ნოემბერში დამწნილებული კომბოსტოს პირველი პორცია სასურველ კონსისტენციას აღწევს და დიასახლისები თავიანთი შედეგების გაზიარებას იწყებენ. ხშირად ისე ხდება, რომ ყველა ხრიკის და რეცეპტის მიუხედავად, კომბოსტოს არც თუ ისე გემრიელი გამოდის: მომწარო, ლორწოვანი და ხრაშუნის გარეშე. ყველაფერი ამის მიზეზი კი „ერთ მომენტშია“. დღეს „ვივიენი“ გიამბობთ, როგორ დაამწნილოთ კომბოსტო სწორად და გემრიელად სახლის პირობებში.

© Depositphotos

სიმართლე რომ ვთქვათ, არა ერთი, არამედ რამდენიმე მომენტი არსებობს, რომელსაც „ვივიენი“ სიამოვნებით გიზიარებთ. საიდან გავიგეთ? მეზობლად მცხოვრებმა ბებია ანამ თავისი საფირმო კომბოსტოთი გამიმასპინძლდა, რომელსაც გასაყიდად ამწნილებს. ის იმდენად გემრიელი აღმოჩნდა, რომ დამატება ვთხოვე. მეზობელმა რამდენიმე დეტალი გამიმხილა.

© Depositphotos

როგორ დავამწნილოთ კომბოსტო

სანამ ქილაში კომბოსტოს დამწნილების რეცეპტს გიამბობთ, რომელიც საკმაოდ მარტივია, გეტყვით, რომ ზოგიერთმა დიასახლისმა შეიძლება მის შესახებ იცოდეს, მაგრამ ამ სასარგებლო სტატიით თქვენი მოსაზრება კიდევ ერთხელ გაამყარეთ. ახლა ყველაფერს ნაბიჯ-ნაბიჯ გიამბობთ.

© Depositphotos

პირველი და, ალბათ, ყველაზე მნიშვნელოვანი, რასაც ჩემი მეზობელი ყურადღებას აქცევს – ეს მთვარეა. კომბოსტო რომ გამოგივიდეთ, მთვარე მზარდი უნდა იყოს. ასევე ბებიას სწამს, რომ კომბოსტო აუცილებლად ხრაშუნა იქნება, თუ ისეთ დღეს დაამწნილებთ, რომლის სახელში ასო „რ“ ურევია. ადვილად გამოსათვლელია, რომ ასეთი დღეა ორშაბათი და პარასკევი.

© Depositphotos

თუ ბებიას დავუჯერებთ, დამწნილება კვირის „ქალების დღეშიც“ შეიძლება: ოთხშაბათი, პარასკევი და შაბათი. და ბოლოს, ყველაზე მნიშვნელოვანი: ქალებს კრიტიკული დღე არ უნდა ჰქონდეთ. თუ ამ შეცდომას დაუშვებთ, გემრიელი და ხრაშუნა კომბოსტო არ გამოგივათ. ამ მხრივ მამაკაცებს საქმე მარტივად აქვთ, უბრალოდ სამზარეულოში ასე მარტივად არ შემოვლენ.

© Depositphotos

დამწნილების პროცესი

1. კომბოსტო დაჭერით ისე, რომ სამლიტრიანი ქილა ბოლომდე გაავსოთ. ცოტა სტაფილო დაუმატეთ, მაგრამ ფანატიზმის გარეშე, რადგან კომბოსტო ნარინჯისფერი გახდება. მისი ჩატუმბვა საჭირო არაა.

© Depositphotos

2. მწნილი მოამზადეთ. ამისთვის 1 ლიტრი მდუღარე წყალი აიღეთ და 1 ს/კ მარილი დაუმატეთ. მთავარია, არ გადაამლაშოთ, რადგან შემდეგ კომბოსტოს გარეცხვა მოგიწევთ.

3. ახლა კომბოსტო 5-6 დღე გააჩერეთ, თუმცა ყოველდღე ცოტა შეანჟღრიეთ, რომ გაზი მთლიანად გამოვიდეს.

4. გაზი უკვე გამოვიდა. ახლა კომბოსტო ქილაში კარგად ჩატუმბეთ, 500 მლ მარილწყალი დაასხით, 2 კოვზი შაქარი დაუმატეთ და ჩანგლით დააწექით ისე, რომ შაქარი მარილწყალში ჩაიძიროს. კომბოსტო გრილ ადგილას კიდევ 2 დღე დადეთ და ესეც ასე! კომბოსტო მზადაა.

ამ შესანიშნავი მეთოდის შესახებ უფრო დეტალურად შეგიძლიათ ამ ვიდეოში ნახოთ:

სანამ საკუთარი ხელით მომზადებული ხრაშუნა კომბოსტოთი სიამოვნებას იღებთ, გიამბობ, თუ ჩემი მეზობელი რა მოცულობას ამწნილებს. ერთ დამწნილებაზე 160 კგ კომბოსტოს, 10 შეფუთვა მარილს, 150 ლ წყალს და რამდენიმე კგ შაქარს იყენებს. ყველა ადგილობრივი კაფე უკვე შეკვეთებს აძლევს. თუ რეცეპტი მოგეწონათ, მეგობრებს სოციალურ ქსელში აუცილებლად გაუზიარეთ.