არაჟნის ცომისგან მომზადებული ვაშლის შტრუდელი

1223

ზაფხულის სეზონზე დროა მოამზადოთ გემოვნებიანი ღვეზელები ვაშლის შიგთავსით. რა სახის ვაშლის აირჩევთ, დამოკიდებული იქნება დესერტის გემოზე. ჩვენ გირჩევთ, ტკბილს, რბილს, წვნიანს და ოდნავ მჟავე ვაშლის გამოყენებას.

არაჟანის ცომი და სველი შიგთავსი – ჩვენ მოგიყვებით როგორ უნდა მოამზადოთ ვაშლის შტრუდელი.

მასალები ცომისთვის:

  • 350 გ ფქვილი
  • 200 გ არაჟანი
  • 200 გ კარაქი
  • 1 ჩ.კ. საცხობი ფხვნილი
  • 2 ც. ვანილი

მასალები შიგთავსისთვის:

  • 5 ვაშლი
  • 2 ს.კ. ლიმონის წვენი
  • 150 გ შაქარი
  • 1 ს.კ. ლიმონის ცედრა
  • 1 ს.კ. დარიჩინი

მომზადება:

1. აიღეთ კარაქი, არაჟანი და ვანილის შაქარი და გამოიყენეთ მიქსერი.

2. მეორე თასში ჩაყარეთ ფქვილი და საცხობი ფხვნილი.

3. განათავსეთ ორივე ნარევი ერთ ღრმა კონტეინერში. მოზილეთ ცომი. ცომის თანმიმდევრულობა უნდა იყოს რბილი. გადაიტანოთ იგი პარკში და 30 წუთის განმავლობაში შეინახეთ მაცივარში.

4. გახეხეთ ვაშლი, დაამატეთ ლიმონის წვენი, ცედრა, დარიჩინი. ყველაფრი კარგად აურიეთ.

5. ცივი ცომი ორ ნაწილად გაყავით. ერთი ნახევარი გაყავით ოთხკუთხედ სიგანეზე დაახლოებით 15 x 30 სმ სიგრძეზე და 6 მმ სისქეზე.

6. განათავსეთ შიგთავსი შუა ოთხკუთხედის შიგნით. გადაკეცეთ მისი კიდეები რიგში, ისე, რომ მიიღოთ როლი.

7. მეორე ნახევარი ცომისგან მოამზადეთ კიდევ ერთი როლი. თითოეულ მათგანს ერთმანეთისგან 5 სმ დაშორებით დაჭერით. განათავსეთ საცხობი ფურცლებზე და შეფუთეთ, შედგით ღუმელში 200 გრადუსზე 25 წუთის განმავლობაში.

უგემრიელესი ვაშლის შტრუდელს შეგიძლიათ დაუმატოთ ნაღები და მიირთვათ ჯინჯერის ჩაისთან ერთად. გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს.