5 სანელებელი, რომლებიც ანადგურებენ ბაქტერიებს და აძლიერებენ იმუნურ სისტემას

1332

გამოცდილმა დიასახლისმა იცის: შეგიძლიათ გააკეთოთ კერძი გემოვნებითა და სურნელოვანი სანელებლით. თუმცა, ეს არ არის ყველაფერი. ზოგიერთი მცენარის სასარგებლო თვისებების გამო, ისინი უნდა მიიღოთ რეგულარულად. მარტივი სანელებლები ხელს უწყობს იმუნური სისტემის გაძლიერებას, ანთების შემცირებას, წმენდს სხეულის ტოქსინებისგან და გეხმარებათ წონის დაკლებაში. წაიკითხეთ ყველაზე გავრცელებული სანელებლების შესახებ, რომლებიც აუცილებლად უნდა დაუმატოთ თქვენს საყვარელ კერძებს!

1. ორეგანო

ოროგანოს გარეშე, იტალიული სამზარეულოს წარმოდგენა უბრალოდ შეუძლებელია. თუმცა, გარდა  მისი უნიკალური გემოსი, ასევე აქვს უნიკალური სამკურნალო თვისებები.

სასარგებლო თვისებები

  • აწესრიგებს ნერვულ სისტემას;
  • გააჩნია მაღალი ანტიბაქტერიული აქტივობა;
  • კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის აქტივობის ნორმალიზება;
  • აძლიერებს ნაწლავის მოქმედებას;
  • აქვს ქოლეტური და დიურეზული ეფექტები;
  • აძლიერებს იმუნურ სისტემას;
  • ბრონქიტისა და ბრონქული ასთმისთვის არის ძლიერი დიაფორეზული საშუალება.

რას დავამატოთ?

1. კვერცხი
2. ბოსტნეულის სუპები
3. პიცა
4. სალათი
5. საწებელი
6. მთავარი კერძები

2. როზმარინი

ძველ დროში ეს იყო გამრავლების, კეთილდღეობის და ხანგრძლივობის სიმბოლო. ახლაც, ზოგიერთ ქვეყანაში, ბედნიერებისა და კეთილდღეობის სიმბოლოა.

სასარგებლო თვისებები

  • ხსნის სტრესს და ნერვულ დაძაბულობას;
  • სხეულს ანიჭებს ენერგიას;
  • ზრდის პოტენციალი;
  • კურნავს გაციებას;
  • მას აქვს ანთების საწინააღმდეგო, მატონიზირებელი ეფექტი, შეუძლია ჭრილობის შეხორცება, ასევე აქვს ქოლეტური, ანტიოქსიდანტური თვისებები.

რას დავამატოთ?

1. ხორცის კერძები
2. თევზის კერძები
3. მწნილები
4. მცენარეული ჩაი

3. ქონდარი

ძალიან სასარგებლო მცენარეა, რომლის ანტიოქსიდანტური აქტივობა უტოლდება ვიტამინ E-ს შემადგენლობას.

სასარგებლო თვისებები

  • აქვს ანთების საწინააღმდეგო და ანტიმიკრობული აქტიურობა;
  • აძლიერებს იმუნურ სისტემას;
  • აუმჯობესებს შრომისუნარიანობას;
  • ხელს უშლის პროსტატის განვითარებას;
  • გამორიცხავს სექსუალურ სისუსტეებს.

რას დავამატოთ?

1. სალათები
2. სუპები
3. ცხელი კერძები
4. კერცხისგან მომზადებული ნებისმიერი კერძები
5. საწებელი

4. კურკუმა

ეს არის ჯინჯერის ოჯახიდან, მისი სასარგებლო თვისებები ნამდვილად არაა გადაჭარბებული. ბოლო მონაცემებით, ეს სუნელი ხელს უწყობს კიბოს უჯრედების შემცირებას.

სასარგებლო თვისებები

  • ასუფთავებს სხეულს;
  • ხელს უწყობს საჭმლის მონელების სისტემას;
  • ათავისუფლებს ანთებას;
  • აქვს დეტოქსიკაციური და ქოლეტური ეფექტი;
  • არის ძლიერი ანტიოქსიდანტი;
  • აუმჯობესებს კანის მდგომარეობას;
  • აღადგენს სხეულს;
  • გამოიყენება წონაში დასაკლებად.

რას დავამატოთ?

1. სუპები
2. რაგუ
3. ბრინჯი
4. ფლავი

5. სალბი

სუნელი, რომელიც შესანიშნავად უმკავლდება გაციებას და ყელის ტკივილს.

სასარგებლო თვისებები

  • ასუფთავებს ნაწლავებს;
  • შლის ტოქსინებს;
  • ხელს უწყობს წონის დაკარგვას;
  • აქვს ანტიოქსიდანტური თვისებები;
  • აძლიერებს იმუნურ სისტემას;
  • საუკეთესო დამხმარება ხველების დროს.

რას დავამატოთ?

1. შემწვარი ბოსტნეული
2. ხორცის კერძები
3. თევზის კერძები
4. საწებელი
5. სუპები
6. რაგუ

აუცილებლად შეამოწმეთ სახლი და გექნებათ გადანახული რომელიმე სანელებელი. გააძლიერეთ თქვენი ჯანმრთელობა ამ ცივ სეზონზე. გაუზიარეთ ეს სასარგებლო ინფორმაცია თქვენს მეგობრებსაც.