პეკინის კომბოსტო – სალათების დედოფალი! 6 გასაოცარი მეთოდი წასახემსებლის მოსამზადებლად

2175
პეკინის კომბოსტო - სალათების დედოფალი! 6 გასაოცარი მეთოდი წასახემსებლის მოსამზადებლად
პეკინის კომბოსტო - სალათების დედოფალი! 6 გასაოცარი მეთოდი წასახემსებლის მოსამზადებლად

პირადად ჩემთვის, კომბოსტოს სალათები სიმარტივესთან ასოცირდება. ზოგჯერ ისე ხდება, რომ მოფიქრებაც კი არ არის საჭირო: ბოსტნეულის ფურცლები ხელით დატეხეთ, ცოტა გახეხილი სტაფილო დაუმატეთ, სანელებლები მოაყარეთ და ზეითუნის ზეთი მოასხით – მსუბუქი ვახშამი მზადაა. სიტყვაზე, სწორედ ასეთი სალათები დაგეხმარებათ წონაში დაკლებაში, შემდეგ კი ტონუსის შენარჩუნებაში. მაგრამ პეკინის კომბოსტოსგან მარტივი სალათები გაგიკეთებიათ? სწორედ ამ ფორმის ბოსტნეული ნებისმიერ თეთრ ბოსტნეულს დაუპირისპირდება.

პეკინის კომბოსტოს ფურცლები უფრო ნაზი და წვნიანი არის. როცა ზამთარში ჩვეულებრივი თეთრი კომბოსტო უფრო უხეში ხდება და მისი ხელით დაშლა გიწევთ, რომ სალათის ხრაშუნის ხმა მთელ სამზარეულოში არ ისმოდეს, პეკინის კომბოსტო არ იცვლება. მას ნებისმიერი ცნობილი ინგრედიენტი დაუმატეთ, რომ მწვანე ფოთლებმა ახალი გემო შეიძინოს. პეკინის კომბოსტოს 6 სალათის რეცეპტს გთავაზობთ. გემრიელად მიირთვით!

გემრიელი და მარტივი სალათები პეკინის კომბოსტოსგან

სალათი „ცეზარი“ პეკინის კომბოსტოთი

ინგრედიენტები:

  • 200 გრ ქათმის ფილე
  • 300 გრ პეკინის კომბოსტო
  • 100 გრ მყარი ყველი
  • 80 გრ სახლში მომზადებული ორცხობილა
  • 2 ს/კ სახლში მომზადებული მაიონეზი
  • 1 კბილი ნიორი
  • 0,5 კონა მწვანილი
  • 0,5 ლიმონი

მომზადება:

1.ხორცი მოხარშეთ და გაგრილება აცადეთ. შემდეგ ხორცი ნაჭრებად დაანაწევრეთ.

2.კომბოსტო წვრილად დაჭერით. პომიდორი ნაწილებად დაჭერით, ყველი წვრილად გახეხეთ.

3.დაპრესილი ნიორი, მაიონეზი, ლიმონის წვენი, ასევე მწვანილი ერთმანეთს აურიეთ.

4.ყველა მომზადებული პროდუქტი ორცხობილას აურიეთ, სოუსი მოასხით და სალათი „ცეზარი“ პეკინის კომბოსტოთი სუფრაზე გაიტანეთ.

კომბოსტო და კიტრი

ინგრედიენტები:

  • 300 გრ პეკინის კომბოსტო
  • 2 კიტრი
  • 1 ხახვი
  • 200 გრ შებოლილი ძეხვი
  • 3 ს/კ სახლში მომზადებული მაიონეზი
  • მარილი, წიწაკა გემოვნებით

მომზადება:

1.პეკინის კომბოსტოს და კიტრის სალათის მოსამზადებლად კომბოსტო და კიტრი წვრილად დაჭერით.

2.შებოლილი ძეხვი შეგიძლიათ გრძელ ფენებად ან კუბებად დაჭერით, როგორც უფრო მოგწონთ.

3.ხახვი გაასუფთავეთ და ნახევარ რგოლებად დაჭერით.

4.ყველა პროდუქტი ღრმა თასში აურიეთ. მარილი, წიწაკა, სახლში მომზადებული მაიონეზი მოასხით.

პეკინის კომბოსტო და ქათმის ხორცი

ინგრედიენტები:

  • 300 გრ პეკინის კომბოსტო
  • 300 გრ ქათმის ფილე
  • 1 კიტრი
  • 4 კვერცხი
  • 1 კონა მწვანე ხახვი
  • 3 ს/კ სახლში მომზადებული მაიონეზი
  • მარილი, წიწაკა გემოვნებით

მომზადება:

1.მარილწყალში ხორცი მოხარშეთ. კვერცხი მოხარშეთ.

2.სანამ ხორცი იხარშება, კომბოსტო დაჭერით, ხახვი დააქუცმაცეთ, კიტრი ფენებად დაჭერით.

3.გაგრილებული ხორცი და კვერცხი კუბებად დაჭერით.

4.ყველა ინგრედიენტი აურიეთ, მარილი, წიწაკა და სახლში მომზადებული მაიონეზი მოასხით.

პეკინის კომბოსტო და კვერცხი

ინგრედიენტები:

  • 300 გრ პეკინის კომბოსტო
  • 100 გრ შებოლილი ძეხვი
  • 2 კვერცხი
  • 100 გრ დაკონსერვებული სიმინდი
  • 0,5 კონა კამა
  • 3 ს/კ სახლში მომზადებული მაიონეზი
  • 80 გრ ბატონი
  • მარილი, წიწაკა გემოვნებით

მომზადება:

1.პეკინის კომბოსტოს და სიმინდის სალათის მომზადება კომბოსტოს დაჭრით დაიწყეთ. მარილი მოაყარეთ და ხელით აურიეთ.

2.კვერცხი მოხარშეთ, წვრილად დაჭერით. მწვანილი დაჭერით. ძეხვი კუბებად დაჭერით.

3.ბატონი თხელ ნაჭრებად დაჭერით. თითოეული მშრალ ტაფაზე გამოაშრეთ.

4.კომბოსტო, კვერცხი, ძეხვი, მწვანილი და სიმინდი აურიეთ. მაიონეზი მოასხით. ორცხობილასთან ერთად გაიტანეთ.

პეკინის კომბოსტო და ბულგარული წიწაკა

ინგრედიენტები:

  • 300 გრ პეკინის კომბოსტო
  • 2 კვერცხი
  • 150 გრ მყარი ყველი
  • 2 ბულგარული წიწაკა
  • 1 პომიდორი
  • 40 გრ თეთრი პური
  • 200 გრ ქათმის ფილე
  • 1 კონა ოხრახუში
  • 3 ს/კ სახლში მომზადებული მაიონეზი
  • მარილი, წიწაკა გემოვნებით

მომზადება:

1.ქათმის ფილე და კვერცხი მოხარშეთ. კუბებად დაჭერით.

2.კუბებად დაჭრილი პური ღუმელში ან მშრალ ტაფაზე გამოაშრეთ.

3.ყველი, ბულგარული წიწაკა და პომიდორი კუბებად დაჭერით. პეკინის კომბოსტო ხელით დატეხეთ. ყველაფერი აურიეთ და მარილი, წიწაკა და მაიონეზი მოასხით.

პეკინის კომბოსტო და კრევეტები

ინგრედიენტები:

  • 0,5 ჩანგალი პეკინის კომბოსტო
  • 300 გრ კრევეტები
  • 12 კიბორჩხალას ჩხირები
  • 400 გრ დაკონსერვებული ანანასი
  • 1 ბროწეული
  • 3 ს/კ სახლში მომზადებული მაიონეზი
  • მარილი გემოვნებით

მომზადება:

1.პეკინის კომბოსტოს და კრევეტების სალათის მოსამზადებლად, ბოსტნეული დაჭერით. დაკონსერვებული ანანასი და კიბორჩხალას ჩხირები წვრილად დაჭერით.

2.ბროწეული გაასუფთავეთ. მომზადებულ პროდუქტს და კრევეტებს ბროწეულის მარცვლები აურიეთ.

4.მარილი მოაყარეთ და მაიონეზი მოასხით.

თუ ყურადღებით წაიკითხეთ, შეამჩნევდით რომ სანელებლის სახით მხოლოდ მარილს და წიწაკას გთავაზობდით. თქვენ შეგიძლიათ გემოვნების მიხედვით სხვა სანელებელი ჩართოთ. რომელი ვარიანტი მოგეწონათ ყველაზე მეტად? შესაძლოა, თქვენ საკუთარი რეცეპტი გაქვთ. ჩვენი ნაკრები შეინახეთ, ხოლო თქვენი ვარიანტი კომენტარებში გაგვიზიარეთ.