აი, ასე ვამზადებ ვაშლის ღვეზელს კეფირთან ერთად

1388

ჩემი ბებია უკვე 87 წლისაა, მაგრამ მიუხედავად ასაკისა, მას მაინც აქტიური ცხოვრება აქვს. კეთილი ქალი და ჯერ კიდევ საუკეთესო დიასახლისი. მას ძალიან უყვარს შვილიშვილებისთვის სხვადასხვა ტკბილეულის მომზადება. მაგრამ ყველაზე მეტად მოგვწონს მისი მომზადებული ვაშლის ღვეზელი. ერთხელ ვკითხე, რა არის მისი საიდუმლო რეცეპტი.

ბებიამ გამიზიარე მისი ახალგაზრდობის საიდუმლო რეცეპტი, ხოლო მე კი თქვენ გაგიზიარებთ მას.

მასალები:

  • 3 ვაშლი
  • 1 ჭიქა კეფირი
  • 150 გ შაქარი
  • 2 კვერცხი
  • 1 ჩ.კ. სოდა
  • 20 გ კაკაო
  • 50 გ კარაქი

მომზადება:

1. პატარა თასში შეურიეთ ყველა მშრალი ინგრედიენტი: შაქარი, კაკაო და სოდა. ცალკე, კეფირს დაუმატეთ კვერცხი. შეურიეთ კვერცხის ნარევი მშრალ ინგრედიენტებს.

2. აურიეთ ყველაფერი კარგად და მოზილეთ ცომი. დატოვეთ ეს 20 წუთით.

3. ამავდროულად, მოამზადეთ ვაშლი: გათალეთ და  დაჭრილით თითოეული ვაშლი 8 ნაჭერად. გაადნეთ კარაქი და დაუმატეთ ვაშლი. დატოვეთ ცეცხლზე დაახლოებით 10 წუთით.

4. საცხობ ტაფას გადაუსვით ფუნჯით კარაქი, დააწყეთ მასზე ვაშლი და შემდეგ ცომი თანაბრად გადაანაწილეთ. შედგით ღულეში 180 გრადუსზე 25 წუთით. რომ გამოიღებთ მოაყარეთ შაქრის პუდრა და გემრიელად მიირთვით.

სწორედ ასე ამზადებს ბებია ვაშლის ღვეზელს. რეცეპტი ძალიან მარტივია და მის მომზადებას საკმაოდ ცოტა დრო ჭირდება. თუ მოგეწონათ, გაუზაირეთ თქვენს მეგობრებსაც.