აუცილებლად უნდა დაიცვათ ჯანსაღი ცხოვრების წესი – ჯანმრთელი პანკრეასი სიცოცხლის გასაღებია

1783

ბუნებრივი მედიცინის ექსპერტები მიიჩნევენ, რომ ჩვენი ცხოვრების ხარისხი და ხანგრძლივობა დამოკიდებულია პანკრეასის მუშაობაზე. ჭარბი და არაჯანსაღი კვება პანკრეასს ანადგურებს. როგორ უზრუნველვყოთ ამ მნიშვნელოვანი ორგანოს უსაფრთხოება და თავიდან ავიცილოთ მრავალი პრობლემა?

მარვა ოგანიანი – თერაპევტი, ბიოქიმიკოსი, პროფესიონალი 45 წლის გამოცდილებით – მან იცის, რომელი დაავადებებია ყველაზე ხშირი. “როგორც მოგეხსენებათ,” ამბობს ის, “პანკრეასი ყველაფერზეა პასუხისმგებელია ადამიანის საჭმლის მომნელების სისტემაში, ის ასევე უზრუნველყოფს ინსულინის წარმოებას.

დაბადებიდან, ჩვენ ვაიძულებთ ამ ორგანოს იმუშაოს უამრავი საათის განმავლობაში და წარმოქმნას ფერმენტები. ამ პროცესში სხეული გადატვირთულია და საჭიროებს დიდი რაოდენობით ენერგიას. აუცილებელია, რომ ერთხელ და სამუდამოდ გავაკრვიოთ როგორ უნდა ვიკვებოთ იმისათვის, რომ ჯანმრთელი პანკრეასი შევინარჩუნოთ.”

სწორი კვება

საკვები უნდა ემთხვეოდეს ჩვენს ფიზიოლოგიას. ნედლი ხილი, ბოსტნეული, ყვავილოვანი კომბოსტო, მარცვლეული, თხილი და საკვები ბალახები გამოყოფს მინიმალური რაოდენობის ფერმენტებს. კუჭ-ნაწლავისთვის, ბუნებრივია, არ არის კომფორტული  სიმძიმის შეგრძნება ან დიარეა. მაგრამ შემწვარი საკვები მოითხოვს 100-ჯერ მეტი ფერმენტების წარმოქმნას.

მიირთვით თერმულად დამუშავებული საკვები, ასე ჩვენ პანკრიასს ვაიძულებთ იმუშაოს ასჯერ უფრო აქტიურად. მოხარშული, შემწვარი, ჩაშუშული საკვები ენერგეტიკული ღირებულების გარეშეა, ამიტომ არ არის კარგი მათი დიდი რაოდენობით მირთმევა.

დიეტური ფერმენტები აღარ იწარმოება 18 საათის შემდეგ. ამიტომაც ყველა დიეტოლოგი კრძალავს ჭამას 6 საათის შემდეგ. ვახშამი დააზიანებს თქვენს ნაწლავენს.

ღვიძლიდან გამოიყოფა შხამი. შედეგად, ჰეპატოქოლეცისტიტი, გამოთვლითი ქოლეცისტიტი, ინფექციური სიყვითლე, ვირუსული ჰეპატიტი და ღვიძლის ციროზი მიიღება. ღვიძლისა და პანკრეასის მკურნალობა ხანგრძლივი პროცედურაა და მთლიანად მოითხოვს თქვენი ცხოვრების წესის შეცვლას.

ხორციანი პროდუქტების გადამუშავებას  ჩვენი კუჭ-ნაწლავის სისტემა ვერ ახერხებს.  ადამიანებში, საჭმლის მომნელებელი ორგანოების სისტემა გაცილებით გრძელია, ცილა მათში თითქმის 8 საათის განმავლობაში რჩება და ხორცის პროდუქტები არ არის კარგი ადამიანის ჯანმრთელობისთვის.

ცხოველური ცილა არის ძლიერი ალერგენი. ის წარმოქმნის დამღუპველ პროცესებს: წარმოიქმნება შხამიანი გაზები (ამიაკი, მეთანი, წყალბადის სულფიდი) და ტოქსინები (პუტარეცინი, კადვერნინი, პომომენი). ღვიძლის მოქმედება მხოლოდ ნაწილობრივ განეიტრალება, რის შედეგადაც ისინი შედიან სისხლძარღვში, რაც იწვევს სხვადასხვა დაავადებების წარმოქმნას.

კატეგორიულად გამორიცხულია ჩვილებისთვის და ბრინჯის და რძის ფაფა! ამ მარცვლეულებში არ არის ვიტამინები და ცუდია კუჭ-ნაწლავისთვის.  აქედან გამომდინარე, ბავშვის კანზე შეიძლება წარმოიქმნას დიათეზი და ბრონქული ასთმა. მზრუნველი მშობლები შეცდომით ხსნიან ხორცს დიეტიდან – “აუცილებელი ამინომჟავები და ცილები, რომლებიც კარგია ორგანიზმისთვის.”

ჯანსაღმა ღვიძლმა და ნაწლავის მიკროფლორამ, ელენთამ და ძვლის ტვინმა შეიძლება კარგად შეამცირონ ამინომჟავები.

სწორი კვების ყოველდღიური რეჟიმი

 

დილა უნდა დაიწყოს მცენარეული ჩაით თაფლით, ლიმონის ან კენკრის წვენით. გაცილებით უკეთესია, ვიდრე ყავა და შავი ჩაი. სასმელში, შეგიძლიათ დაამატოთ ვარდი, მწვანე ჩაი, ჰიბისკუსი (სუდანის ვარდის ფურცლები). ამის შემდეგ, ზაფხულის სეზონური ბოსტნეულიდან ან ხილიდან ახლად გამოწურილი წვენი იდეალური იქნებოდა.

2. საუზმე 10-დან 11 საათამდე უნდა იყოს ხილი. თბილ სეზონზე – ახალი ხილი, ზამთარში და გაზაფხულზე – ხმელი ნაყოფი. ნახევარი ან ორი საათის შემდეგ – ჩაი.

3. სადილი უნდა შედგებოდეს მწვანე ბოსტნეულისგან. გახეხილი ბოსტნეული: დაჭრილი მწვანილი, არაჟანი ან მცენარეული ზეთი, ქათმის კვერცხი. ძალიან სასარგებლო იქნება ხორბალი, წიწიბურა, ბარდა, სელის თესლი და მზესუმზირა. ლანჩის შემდეგ, დაველოდოთ 1.5 სთ და თქვენ შეგიძლიათ დალიოთ ნებისმიერი სასმელი.

4. ვახშამი 5-დან 6 საათამდე უნდა იყოს ხილი ან ბოსტნეული. თქვენ შეგიძლიათ დაამატოთ ქატო, კაკალი, მყარი ყველიo სალათში. რძის პროდუქტები: იოგურტი, კეფირი. ნაცვლად პურის – ჭვავის კრეკერი კარაქით და ნივრის სოუსით.

ტრადიციული საკვები არ შეესაბამება ჩვენი სხეულის ნამდვილ საჭიროებებს. აუცილებელია ამის გაგება: იმისათვის, რომ ვუზრუნველვყოთ ჯანსაღი კვება და დავიცვათ საკუთარი თავი დაავადებისგან, საჭიროა თქვენი ჩვევეის და ცხოვრების წესის შეცვლა.

ეცადეთ ხშირად გამოიყენოთ ისე პროდუქტები, რომლებიც არ დააზიანებს პანკრეასს.

ტრადიციულმა მედიცინამ იცის, თუ როგორ უნდა განკურნოთ პანკრეასი მარტივი და ხელმისაწვდომი პროდუქტებით, ფარმაცევტული პრეპარატების გარეშე. ეს წესები ნამდვილად ეფექტურია.