კომბოსტო, რომელიც მთელი ზამთარი ყველას სიამოვნებას მოჰგვრის

2400

ყოველწლიურად, შემოდგომაზე ისმის კითხვა, თუ როგორ უნდა მოვამზადოთ გემრიელი და ხრაშუნა კომბოსტო, რომელიც ზამთავრში მთავარი ვიტამინების წყარო იქნება. ჩვენ გასწავლით მის მომზადებას. მას დელიკატური და უგემრიელესი გემო აქვს. თუმცა მისი მომზადებისას, უმნიშვნელო ფაქტორმა, შესაძლოა მასზე უარყოფითად იმოქმედოს.

გემრიელი და ხრაშუნა კომბოსტო 

1. კომბოსტოში შაქრის დონემ უნდა მიაღწიოს მაქსიმალურს, შესაბამისად აუცილებელია ის გამოიყენოთ პირველი ყინვის შემდეგ.

2. უმჯობესია შეიძინოთ საშაუალო ან გვიანი ჯიშის კომბოსტო. ის არ უნდა იყოს ყინვა გამძლე, სხვა შემთვევაში ის დარბილდება. შაქრის შემცველობა კომბოსტოს ფოთლებს უფრო მეტი აქვს.

3. კომბოსტოს უნდა დაამატოთ სტაფილო აუცილებლად, სხვა შემთხვევაში აუცილებლად იქნება რბილი.

4. 1 კგ კომბოსტოზე, თქვენ უნდა დაამატოთ დაახლოებით 20 გრ მარილი (ნებისმიერ შემთხვევაში, არა იოდირებული, თორემ კომბოსტო გახდება რბილი).

5. კომბოსტო უნდა მოხარშოთ. დაახლოებით იმ ტემპერატურაზე ადუღეთ, რაც ოთახშია.

დაკეპილი კომბოსტო

იმისათვის, რომ ხრაშუნა იყოს, კომბოსტო უნდა მოათავსოთ მარილწყალში.

მასალები:

  • 2-2.5 კგ კომბოსტოს
  • 1 საშუალო სტაფილო
  • 3-4 დაფნის ფოთოლი
  • შავი პილპილი ან სუნელი გემოვნებით

მასალები დაკეპილი კომბოსტისთვის:

  • 1.5 ლიტრი წყალი
  • სუფრის მარილი 40-50 გ
  • 2 ს.კ. შაქარი

მომზადება:

1. მოვარშეთ კომბოსტო, დაუმატეთ ცოტა შაქარი.

2. ამოიღეთ, მოაშორეთ დაზიანებული ფოთლები და 4 ტოლ ნაწილად გაყავით.

3. გახეხეთ კომბოსტი და სტაფილო.

4. შეურიეთ კომბოსტო და სტაფილო.

5.განათავსეთ იგი სუფთა კონტეინერში. დაამატეთ რამდენიმე დაფნის და ბარდის ფოთოლი ფენებს შორის.

6. მარილ წყალთან ერთად ჩადეთ ქილაში ისე, რომ მთლიანად შეივსოს.

7. დაახურეთ სახურავი, თუმცა არა ძალიან მჭიდროდ. გადათავსეთ ის თასსზე და ადუღეთ.

8. დატოვე სამზარეულოში 2-3 დღე. დროთა განმავლობაში აუცილებელია კომბოსტოდან მიღებული აირების მოშორება, წინააღმდეგ შემთხვევაში ეს მწარე იქნება.

9. გემოვნების გასაუმჯობესებლად შეგიძლიათ დაამატოთ კამა, კეინი ან ახალი კენკრა. მიიღებთ ძალიან გემრიელ ხრაშუნა კომბოსტოს. ერთი კვირის შემდეგ თქვენ შეგიძლიათ მიირთვათ.

ის შეიცავს ვიტამინ C-ს. ამის გარდა გარდა, შეიცავს ვიტამინებს B, K, U და PP. ყველა ვიტამინები ინახება მთლიანად და არ კარგავენ თავიანთი თვისებებს 8-10 თვის შემდეგაც.

მისგან შეგიძლიათ უამრავი სალათის მომზადება. ის ზამთარს გაამრავალფეროვნებს. გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს.