კარტოფილისგან და სოკოსგან დამზადებული ხვეულა – ხორცისგან მომზადებულ კერძზე ბევრად გემრიელია

1035

სომხური ლავაშის შესაძლებლობები შეუზღუდავია. მისგან უამრავი კერძის მომზადება შეგიძლიათ. გთავაზობთ კიდევ ერთ უნიკალურ კერძს – კარტოფილისგან და სოკოსგან მომზადებული ცხელი ხვეულა. გამოდის გემრიელი, სწრაფი და საუკეთესოა საუზმისთვის.

მასალები:

  • ლავში – 2 ცალი.
  • კარტოფილი – 500 გ
  • ხახვი – 1 ცალი
  • ნიორი – 3 კბილი.
  • სოკო ,,შამპინიონი” – 300 გ
  • მწვანილი – 1 კონა
  • მზესუმზირის ზეთი 4-5 ს.კ.
  • მარილი და შავი პილპირი გემოვნებით

მომზადება:

1.შაყარეთ კარტოფილი წყალში და მოხარშეთ.

2.სანამ მოიხარშება, დაასხით ზეთი ტაფას და დაყარეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, სამი წუთის შემდეგ დაამატეთ სწვრილად დაჭრილი სოკო და მოხრაკეთ 5-7 წუთის განმავლობაში.

3.კარტოფილს დაუმატეთ სოკო და ხახვი, დაამატეთ მწვანილი და დაჭრილი ნიორი. მოაყარეთ პილპილი გემოვნებით.

4.ეს ყველაფერი მოათავსეთ ლავაშზე, გადაახვიეთ მთელს სიგრძეზე და შემდეგ დაჭერით. ორივე მხარეს წაუსვით კარაქი.

გააცხელეთ ლავაში და მიირთვით. ეს კერძი ძალიან პოპულარული და უდაოდ გემრიელია. დაამშვენეთ თქვენი სადღესასწაულო მაგიდა. თუ მოგეწონათ კერძი, აუცილებლად გაუზიარეთ თქვენს მეგობრებს.