შვრიის ნამცხვარი – როგორც კი ღუმელიდან გამოიღებთ, აღფრთოვანებულები დარჩებით

2006

შვრია არა მარტო სამზარეულო ფაფისთვისაა – შეგიძლიათ ამ პროდუქტის საოცრად გემრიელი ნამცხვარი მოამზადოთ. მისი მოხმარება საკმაოდ მარტივია.

არ შეიძლება შვრიის ნამცხვარი რომელიმე ქვეყანას მივაწეროთ. ის მთელს მსოფლიოში ძალიან ცნობილია. ავსტრალიელები შვრიას ქოქოსს უმატებენ, გერმენელებს ყველით და დარიჩინით უყვართ. ასევე უმატებენ ქიშმიშს, გოგრის თესლს.

დღეს მოგიყვებით, თუ როგორ უნდა მოამზადოთ შვრიისგან უგემრიელესი ნამცხვარი სულ რაღაც 1 წუთში. ეს ნამცხვარი ძალიან სასარგებლოა. შეგიძლიათ მიირთვათ ჩაისთან ან ყავასთან ერთად.

მასალები:

  • 1 ჭიქა ფქვილი
  • 1 ჭიქა შვრია
  • 1 ჭიქანუშის (შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნებისმიერი სხვა კაკალი)
  • ¾ ჭიქა შაქარი
  • ½ ჭიქა ქიშმიში (შეიძლება იყოს სხვა ხილი)
  • 100 გ კარაქი
  • 2 ქათმის კვერცხი
  • 1.5 გამოსაცხობი ფხვნილი
  • მარილი გემოვნებით

მომზადება:

1. ერთ კონტეინერში შეურიეთ ფქვილი, თხილი, ფანტელები და შაქარი.

2. დაუმატეთ გამოსაცხობი ფხვნილი.

3. დაუმატეთ მარილი გემოს დაბალანსების გამო.
4. დაამატეთ კვერცხი და დაჭრილი კარაქი.

5. დაამატეთ ქიშმიში და მოზილეთ ცომი მანამ, სანამ წებოვანი არ გახდება. ცომი დაანაწილეთ და შედეთ მაცივარში 20-30 წუთით.

6. შემდეგ მოათავსეთ ღუმელში, გაახურეთ 180 გრადუსზე და გამოაცხვეთ. 15-20 წუთის შემდეგ მზად იქნება. გემრიელად მიირთვით.

მიირთვით ის რძესთან ერთად და მიდი გემო ადღაფრთოვანებთ. გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს.