როგორ მოვამზადოთ ბადრიჯნის ხვეულა – ამაზე გემრიელი არასოდეს არაფერი გექნებათ გასინჯული

1452

ბადრიჯნის სეზონი გრძელდება და დროა, ზამთარში ეს გემრიელი კერძი მოამზადოთ. ბოსტნეულის მოყვარულებს გთავაზობთ რეცეპტს ცხარე წიწაკით, ნივრით და ნიგვზით.

ეს კერძი ტრადიციულად მზადდება სექტემბერ-ოქტომბერში ლიბანში, სირიაში, იორდანიაში და სხვა არაბულ ქვეყნებში. მას ძლიერი და პიკანტური გემო აქვს. მისი მომზადება ნამდვილად ღირს.

ბადრიჯანი წიწაკით

მასალები:

  • 1 კგ პატარა წიწაკა
  • 1 დიდი ნიორი
  • 1 დიდი წითელი ტკბილი წიწაკა
  • 1 ცხარე წითელი წიწაკა
  • 100 გ ნიორი
  • 1 ჩ.კ. დაფქვილი წიწაკა
  • 1.5 ჩ.კ. მარილი
  • ზეითუნის ზეთი

მომზადება:
1. გარეცხეთ ბადრიჯანი და შიგთავსი ამოჭერით.

2. ჩაყარეთ ბადრიჯანი წყალში და გააჩერეთ 15-30 წუთის განმავლობაში. ისე, რომ წყლით მთლიანად იფარებოდეს. მნიშვნელოვანია, რომ ბადრიჯანი უნდა იყოს ზომიერად რბილი და ფორმები უნდა შენარჩუნდეს.

3. კოვზით გააკეთე გრძივი ზოლი, მაგრამ არა ძალიან ღრმა, ისე, რომ ხორცი ჩაეტიოს.
4. მოაყარეთ მარილი. განათავსეთ ბადრიჯები ქვაბში, დაადეთ რაიმე მძიმე და დატოვეთ 2 საათის განმავლობაში.

5. იმავდროულად დაჭერით ტკბილი წიწაკა, ცხარე წიწაკა და ნიორი, ყველაფერი ერთად დააბლენდერეთ. კაკალი ძალიან წვრილად დაჭერით შეურიეთ, დაამატეთ წიწაკა და ცოტა მარილი.

6. დაიწყეთ ბადრიჯნის ნივრით შევსება და ჩაყარეთ ინგრედიენტები ისე, რომ ბადრიჯანი დაიხუროს.

7. მოათავსეთ ბადრიჯანი მჭიდროდ სტერილური ქილებში. დაუმატეთ ზემოდან ცხარე წიწაკა, ეს გემოს გაუუმჯობესებს.

8. შეავსეთ ქილები ზეითუნის ზეთით. ბადრიჯანი მთლიანად დაფარული უნდა იყოს ზეთით. წინააღმდეგ შემთხვევაში კერძი არ გამოვა.

9. დახურეთ ქილები და შეინახეთ მაცივარში 5 დღის განმავლობაში.

10. 5 დღის შემდეგ გამოიღეთ და კერძი მზად არის.

გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს.