წასახემსებლის რეცეპტი შავქლიავით და არაჟნის გარეშე

835

სადღესასწაულო კერძების მრავალფეროვნება ძალიან მნიშვნელოვანია. ზოგჯერ დიასახლისები ამაზე საერთოდ არ ფიქრობენ და ყოველ დღესასწაულზე ერთსა და იმავეს აკეთებენ.

ფარშირებული შავქლიავი

კაკლით, კვერცხით და ყველით ფარშირებული შავქლიავი შესანიშნავი ახალი კერძია, მაგალითად საახალწლო სუფრისთვის. ამ დღესასწაულამდე ჯერ კიდევ ორი თვეა, მაგრამ გამოცდილმა დიასახლისებმა იციან, პროდუქტების და კერძების სია უკვე უნდა შეადგინონ.

© Depositphotos

ამ კერძის პატარა პორციები სტუმრიანობის დროს დიდი წვეულებისას გამოგადგებათ. ნიგვზით ფარშირებული შავქლიავი ნამდვილი სენსაცია გახდება.

© Depositphotos

კერძი ძალიან მარტივად მზადდება, მაგრამ პიკანტური და უჩვეულო გემოთი გამოირჩევა. შავქლიავს ისედაც ორიგინალური გემო აქვს, ხოლო ნიგოზთან ერთად მისი გემო უფრო მკაფიო ხდება.

© Depositphotos

ქვემოთ მოცემული ინგრედიენტების რაოდენობა კერძის 4 პორციაზე არის გათვლილი.

ინგრედიენტები:

  • 130 გრ შავქლიავი
  • 30 გრ ნიგოზი
  • 2 კბილი ნიორი
  • 1 კვერცხი
  • 50 გრ ხმელი ყველი
  • 4 ს/კ მაიონეზი
  • სანელებლების ნარევი
  • მწვანილი

მომზადება:

1. პირველ რიგში, შავქლიავი მოამზადეთ. ამისთვის შავქლიავს მდუღარე წყალი დაასხით და 10 წუთით გააჩერეთ.

2. ამ დროში შიგთავსის მომზადებას მოასწრებთ. ყველი და კვერცხი წვრილ სახეხზე გახეხეთ. ნიორი დაჭყლიტეთ ან წვრილად დაჭერით.

3. ნიგოზი გაასუფთავეთ და როგორც მწვანილი, წვრილად დაჭერით. ამ კერძს ნიორი კარგად უხდება, მაგრამ შეგიძლიათ ისპანახი ან ოხრახუში გამოიყენოთ.

4. ყველა ინგრედიენტი აურიეთ და მაიონეზი მოასხით. ნარევს სანელებლები თქვენი გემოვნების მიხედვით დაუმატეთ.

5. შავქლიავი წყლიდან ამოიღეთ და კარგად გააშრეთ. შუაზე გაჭერით და შიგთავსით ამოავსეთ. გემრიელად მიირთვით.

ასეთი კერძი ძვირადღირებულ პროდუქტებს არ მოითხოვს, მაგრამ სტუმრებს და თავად თქვენც ძალიან შეგიყვარდებათ. არომატული წასახემსებელი სუფრიდან პირველივე წუთებში გაქრება. თუ რეცეპტი მოგეწონათ, მეგობრებს სოციალურ ქსელში აუცილებლად გაუზიარეთ.