როგორ მოვამზადოთ მოტკბო-მომჟავო ვაშლის სოუსი

1211

ალბათ, ყველას გვყავს გურმანი ნაცნობები. ჩემი საუკეთესო დაქალი, მაგალითად, ერთი დღეც ვერ ძლებს სოუსებისა და სანელებლების გარეშე. მის რაციონში ჭარბობს სხვადასხვა სუნელი და დანამატი.

მე არასდროს მიმიქცევია ყურადღება მისი გასტრონომიული უპირატესობებისათვის იმ მომენტამდე, სანამ მისი საფირმო თევზის სოუსი არ გავსინჯე. სხვათაშორის, ეს სოუსი არამხოლოდ თევზს, არამედ სხვა კერძებსაც უხდება, მის მომზადებას კი მხოლოდ 5 წუთი სჭირდება.

ჩვენი რედაქცია გთავაზობთ გემრიელი სოუსის რეცეპტს, რომელიც აბსოლუტურად ნებისმიერ კერძს მოუხდება – იქნება ეს ხორცი, თევზი თუ ბოსტნეული.

ვაშლის სოუსი

ინგრედიენტები

  • 1 ვაშლი
  • 50 გ ოხრახუში
  • 2 ს.კ. მცენარეული ზეთი
  • 1/2 ჩ.კ. მარილი
  • 3 კბილი ნიორი
  • 2 ს.კ. წყალი

მომზადება

1. გარეცხეთ და გათალეთ ვაშლი.

2. ამოჭერით გული, დაჭერით ვაშლი პატარა ნაჭრებად და ჩაალაგეთ ბლენდერში.

3. გაწმინდეთ ნიორი და დაუმატეთ ვაშლს.

4. ჩაასხით ზეთი, დაუმატეთ მარილი, წყალი და ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

5. შემდეგ დაუმატეთ პიურეს ოხრახუში და კიდევ ერთხელ ათქვიფეთ.

გემრიელად მიირთვით!