როგორ დავამწნილოთ ზამთრისთვის კიტრი მდოგვთან ერთად.

1520

ზაფხულში დიასახლისები არ ისვენებენ: მათ კენკრის მურაბა უნდა გააკეთოთ, კიტრი პომიდორთან ერთად ზამთრისთვის შეინახონ, კომფოტი მოხუფონ და აუცილებლად ყველაფერი უნდა გამოუიდეთ. დღეს „ვივიენი“ კიტრის დამწნილების საუკეთესო რეცეპტს გთავაზობთ.

კიტრი მდოგვთან ერთად

კიტრის მდოგვთან ერთად რეცეპტი საკმაოდ მარტივია, მაგრამ ეს კიტრს ხელს არ უშლის, რომ ხრაშუნა და გემრიელი იყოს. „ვივიენი“ გიამბობთ, როგორ მოამზადოთ შეუდარებელი კიტრი მდოგვთან ერთად ზამთრისთვის. მათ ვერ მოწყდებით!

ინგრედიენტები:

  • 4 კგ კიტრი
  • 200 გრ შაქარი
  • 200 მლ მცენარეული ზეთი
  • 200 მლ ძმარი
  • 2 ს/კ მარილი
  • 2 ს/კ მშრალი მდოგვი
  • 1 ჩ/კ შავი დაფქული წიწაკა
  • 2 თავი ნიორი
  • 1 კონა კამა

მომზადება:

1. კიტრი კარგად გარეცხეთ და ცივ წყალში 2 საათით გააჩერეთ.

2. დიდი კიტრი 8, პატარა კი 4 ნაწილად გაჭერით.

3. შაქარი, მცენარეული ზეთი, ძმარი, მარილი, მდოგვი და წიწაკა აურიეთ.

4. ნიორი გაასუფთავეთ და პრესში გაატარეთ. ნარევს დაუმატეთ.

5. კამა წვრილად დაჭერით და დანარჩენ ინგრედიენტებს დაუმატეთ.

6. დაჭრილ კიტრს ნარევი მოასხით და აურიეთ, 3 საათით გააჩერეთ. ყოველ ნახევარ საათში კიტრს აურიეთ.

7. სამ საათში ნახავთ, რომ კიტრმა ბევრი წვენი გამოიღო. სწორედ ის მარილწყლის ნაცვლად გამოიყენეთ. ნახევარი ლიტრიანი ან ერთ ლიტრიანი სტერილური მინის ქილა კიტრით აავსეთ და მარილწყლით ბოლომდე აავსეთ. დამატებით წყლის დამატება საჭირო არაა.

8. ქილა ქვაბში აადუღეთ და წინასწარ ადუღებული თავსახურით მოხუფეთ.

9. ქილა პირსახოცით შეფუთეთ და გაგრილება აცადეთ. ბნელ, გრილ ადგილას შეინახეთ.

თუ რეცეპტი მოგეწონათ, მეგობრებს სოციალურ ქსელში აუცილებლად გაუზიარეთ.