მშვიდობით, დაბეგვილო ხორცო! ტაფა კლიარის სოუსში მომზადებული წვნიანი ქათმის ფილესთვის გაათავისუფლეთ

1387

შემწვარი ქათამი ესაა ხრაშუნა კანი, არომატული ღვეზელი და კლიარში ამოვლებული ნაზი ხორცი, რომელიც გულგრილს ვერავის დატოვებს. სწრაფი კვების მსოფლიო ქსელებმა ეს უკვე დიდი ხანია ძალიან კარგად აითვისეს, მაგრამ ისინი მთავარის, სახლში მომზადებულის კომპენსირებას ვერასდროს მოახერხებენ. სახლში სწორად მომზადებული კერძი მაღალ კულინარიულ შედევრთან ბევრად უფრო ახლოსაა და დღეს ვივიენი ამას კიდევ ერთხელ დაგიმტკიცებთ.

ორიგინალურ აზიურ რეცეპტში კიბორჩხალას ხორცი გამოიყენება, მაგრამ ჩვენ მას არანაკლებად ნაზი ქათმის ხორცით ჩავანაცვლებთ. ცალკე ყურადღება უნდა დაუთმოთ პრასს, რომელსაც ჩვეულებრივი ხახვით ვერ ჩაანაცვლებთ – ისეთივე მდიდრული გემო არ ექნება, რომ არ ვთქვათ კერძის სიკაშკაშეზე.

ინგრედიენტები:

  • 1 კგ ქათმის ფილე
  • 5 კბილი ნიორი
  • 50 მლ ბრინჯის ძმარი
  • 4 ს/კ კოჭა
  • 1 პრასი
  • 50 მლ სოიოს სოუსი
  • 50 გრ სახამებელი
  • მზესუმზირას ზეთი გემოვნებით

მომზადება:

1. პროდუქტები მოამზადეთ: ფილე მსხვილ ნაჭრებად დაჭერით, ხახვის თეთრი ნაწილი ნახევარ რგოლებად დაჭერით, მწვანე კი – გრძელ ზოლებად. კოჭა მსხვილ სახეხზე გახეხეთ. კოჭა ბევრი უნდა აიღოთ, დაახლოებით 50 გრ. ნიორი წვრილად დაჭერით.

2. ხორცი ძლიერად დაბეგვეთ, მისი გახლეჩვის არ შეგეშინდეთ, შემდეგ დაამრგვალეთ,  როგორც სურათზეა ნაჩვენები. ასე ხორცი ბევრად უფრო ნაზი გამოვა.

3. ფილე ღრმა თასში მოათავსეთ და ძმრით დაამარინადეთ. 5-7 წუთით გააჩერეთ, შემდეგ თითოეული ნაჭერი სახამებელში ამოავლეთ.

4. ტაფაზე ზეთი გააცხელეთ (ზეთი ბევრი უნდა იყოს, მაგრამ ყველაფერი ტაფის ზომასა და დიამეტრზეა დამოკიდებული). თითოეული პორცია 2 წუთით შეწვით.

5. წვნიანი ხორცის ნაჭრები ქაღალდის ხელსახოცზე ან საწურზე დააწყვეთ, რომ ჭარბი ზეთი დაიწუროს. ამ დროში კოჭის სოუსი მოამზადეთ.

6. რამდენიმე სუფრის კოვზ ზეთში კოჭა 2 წუთით შეწვით. მას ნიორი დაუმატეთ და ცეცხლზე 4 წუთით დატოვეთ, ინგრედიენტების დარბილებამდე აურიეთ. სოიოს სოუსი დაუმატეთ.

7. სოუსი შემწვარ ქათამს დაუმატეთ, ყველაფერი აურიეთ და ცეცხლზე კიდევ 3-4 წუთით შეწვით.

აი, ასეთ ლამაზ კერძს მიიღებთ ხელმისაწვდომი და სასარგებლო პროდუქტებისგან. ჩვეულებრივ სუფრაზე კერძი ბრინჯის გარნირთან ერთად გააქვთ – ის სოუსს იწოვს და გემოს ერთმანეთში არ აურევს.

თუ რეცეპტი მოგეწონათ, მეგობრებს სოციალურ ქსელში აუცილებლად გაუზიარეთ.