როგორც კი დახლებზე ახალი ბოსტნეული ჩნდება, მაშინთვე ვამზადებ სალათას – „პირველი თეთრყვავილაა“

1019

ცივი ზამთრის შემდეგ ორგანიზმის რაღაც ახლით და ვიტამინებით განებივრების სურვილი მაქვს. გაზაფხულის დასაწყისში ყოველთვის ძალიან მინდა ახალი მწვანილი და ბოსტნეული, ამიტომ ჩემს საფირმო სალათს ვამზადებ. ის არა მხოლოდ გემრიელად ჭამასა და ვიტამინების მიღებაში მეხმარება, არამედ თვალსაც ახარებს.

დღეს ვივიენი გიამბობთ, როგორ მოამზადოთ მსუბუქი სალათი მწვანე ხახვით „პირველი თეთრყვავილა“

სალათი ხახვით და კვერცხით

სალათის ინგრედიენტები:

  • 8 კვერცხი
  • 3 კიტრი
  • 50 გრ ხახვი
  • 50 გრ კამა
  • 150 გრ ყველი მოცარელა
  • 200 გრ მაიონეზი
  • მარილი და წიწაკა გემოვნებით

ინგრედიენტები მოსართავად:

  • 3 ხახვი
  • რამდენიმე ღერო მწვანე ხახვი

მომზადება:

1. კვერცხი მოხარშეთ. გაგრილება აცადეთ.

2. კიტრი მცირე ზომის კუბებად დაჭერით.

3. ხახვი და კამა წვრილად დაჭერით. კვერცხი კუბებად დაჭერით.

4. ახლა დაჭრილი ინგრედიენტები ერთმანეთს აურიეთ, მაიონეზი მოასხით და კვლავ კარგად აურიეთ.

5. მოცარელა ან ნებისმიერი სხვა ხმელი ყველი წვრილ სახეხზე გახეხეთ.

6. თეფშზე სალათი მთასავით დადეთ, ზემოდან გახეხილი ყველით სრულად დაფარეთ.

7. სალათი თვითნაკეთი თეთრყვავილებით გააფორმეთ. ამისთვის ხახვს რამდენიმე ზედა ფენა მოაშორეთ და მხოლოდ შუაგული დატოვეთ. თითოეული ხახვი სამ ადგილას გაჭერით და რამდენიმე წუთით წყალში ჩადგით, რომ გაიხსნას.

მწვანე ხახვისგან თეთყვავილის ღეროები გააკეთეთ: კბილის ჩხირით მწვანე ხახვის ღერო და ხახვის თავი გააერთიანეთ. ასეთი თეთყვავილებით სალათი მორთეთ და სუფრაზე გაიტანეთ.

სალათი ხახვით და კიტრით ძალიან მსუბუქი, გემრიელი და ნამდვილად საგაზაფხულოა. მისი ნაზი გემო და ახალი შესანიშნავი არომატი, რომელიც მომზადების დროს მთელ სამზარეულოს ავსებს, ძალიან მიყვარს. თქვენც ისიამოვნეთ, გემრიელად მიირთვით!

თუ რეცეპტი მოგეწონათ, მეგობრებს სოციალურ ქსელში აუცილებლად გაუზიარეთ.