თქვენ, რომ ჭინჭრის სასარგებლო თვისებების შესახებ იცოდეთ მას მიდვრად მოაშენებდით.

1091

ავსტრიელი თერაპევტი, მარია ტრებენი ერთ-ერთ წიგნში აღნიშნავს, რომ ის ყოველ დღე მიირთმევდა ჭინჭარს – ინფორმაციას Retete de nota ავრცელებს.

“მას შემდეგ, რაც ჭინჭრის სასარგებლო თვისებების შესახებ შევიტყვე, ჭინჭრის ჩაის სმის ჩვევა გამომიმუშავდა 4 კვირის განვამლობაში”

ჭინჭარი ასუფთავებს სისხლს და კანს, ხელს უშლს ეგზემის წარმოქმნას და აყუჩებს სახსრების ტკივილს.

მატონიზირებელი და ენერგიის მომანიჭებელი ეფექტის გარდა ის მრავალი დაავადების არიდებას უწყობს ხელს:

  • ღვიძლის, ნაღველისა და ელენთის დარღვევები
  • ელენთის სიმსივნე
  • სასუნთქი სისტემის ან კუჭის ანომალიური გამონადენი
  • კუჭის სპაზმები
  • კუჭ-ნაწლავის წყლულები
  • სისხლის დაავადებები.

წელიწადის განმავლობაში უნდა მიირთვათ 1 ჭიქა ჭინჭრის ნაყენი ყოველდღე, ეს ხელს შეუწყობს თქვენი იმუნიტეტის გაძლიერებას.

ასევე ჭინჭრის ნაყენი, რკინის მაღალი შემცველობის წყალობით, ზრდის ჰემოგლობინის დონეს.

მომზადება მარტივია: ჭინჭარს დაასხით მდუღარე წყალი და გააჩერეთ 30 წამი, ასე, ის შეინარჩუნებს ყველა მნიშვნელოვან ნივთიერებას. თუ არ მოგწონთ ნაყენის გემო – დაამატეთ პიტნა, გვირილა, ლიმონის წვენი და თაფლი.