ექიმები განგაშის ზარს სცემენ. არ შეიძინოთ ასეთი კეტჩუპი მაღაზიებში… და აი რატომ!

1498

ბევრმა ჩვენგანმა არ იცის საკვები პროდუქტების მარკირების მეთოდის შესახებ. კომპანიები ასახელებენ ინგრედიენტებს, პროდუქტში დამატებული რაოდენობის შესაბამისად. ეს მნიშვნელოვანია, რადგან საშუალებას გვაძლევს ვაკონტროლოთ ის, რასაც მოვიხმართ.

კეტჩუპის შემადგენლობაში ფრუქტოზის დიდი ოდენობით შემცველი სიმინდის სიროფი შედის. ეს ინგრედიენტი ორგანიზმში მოქმედებს როგორც შაქარი მეტაბოლიზმის დროს, ამაღლებს შაქრის დონეს სისხლში და საფრთხეს უქმნის ღვიძლის მუშაობას. იგი გენმოდიფიცირებულია და იწვევს სიმსუქნეს, გულის დაავადებებს, დიაბეტს და იმუნური სისტემის დაქვეითებას.

დისტილირებული ძმარი და შაქარი

ფრუქტოზის გარდა, კეტჩუპში დამატებით შაქარსაც უმატებენ – 4 ზედმეტი გრამი შაქარი 1 სუფრის კოვზზე. დისტილირებული ძმარი GMO სიმინდის კომპონენტს წარმოადგენს.

ამგვარად, ეს პროდუქტი 3 GMO კომპონენტს შეიცავს, შაქარს, ქიმიურ ნივთიერებებს და პრაქტიკულად არ გააჩნია მკვებავი ნივთიერებები.
კეტჩუპი სერიოზულ ზიანს აყენებს ჯანმრთელობას! ამ ინგრედიენტებს ემატება დანამატები, მარილი, ხახვის ფხვნილი, ყოველგვარი ბოჭკოების, ცილებისა და საკვები ფასეულობების გარეშე.

ექიმები გვაფრთხილებენ, რომ ასეთი პროდუქტების ხშირი მოხმარება იწვევს ონკოლოგიური დაავადებებს რისკს, გასტრიტს, ნივთიერებათა ცვლის დარღვევას. ამიტომ, გირჩევთ არასოდეს მოიხმაროთ კეტჩუპი, რომელიც ამ მავნე ნივთიერებებს შეიცავს.

კეტჩუპი პოპულარული სოუსია, მას უამრავ კერძთან ერთად მიირთმევენ. თუ გსურთ, დააგემოვნოთ ყველაზე გემრიელი და სასარგებლო კეტჩუპი, აუცილებლად მოამზადეთ იგი თავად.

მისი მომზადება ძალიან იოლია.