ცომის მომზადებისას აი, სწორედ ამიტომაც ვამატებ მას ერთ ჭიქა ბურღულეულის ე.წ. მანი ფაფას

1501

სტუმრად ჩემი საყვარელი ბებია მოვიდა. ერთად ბევრი დრო გავატარეთ, ის ძალიან გემრიელ ღვეზელებს აცხოვრე და აღვნიშნე, რომ ჰქონდა საოცარი ცომი. ამის შემდეგ, მან თავისი საიდუმლო გამიზიარა.

მთელი საიდუმლო ის არის, რომ ბებია ცომს უმატებს ბურღულეულს, რაც მას ჰაეროვანს და ფაფუკს ხდის. და დღეს, ჩვენ გაგიზიარებთ არაჩვეულებრივი ცომის რეცეპტს, რომელიც თქვენი ფავორიტი გახდება.

რატომ უნდა დაამატოთ ბურღულეული ცომს? ამისათვის რამდენიმე მიზეზი არსებობს. პირველ რიგში, ის აბსოლუტურად შთანთქავს ტენიანობას, ისე, რომ ის უფრო ელასტიური ხდება. მეორეც, მასთან ერთად ცომი აღმოჩნდება ჰაეროვანი და გემრიელი.

ეს ხელს შეუწყობს ჩვეულებრივი რეცეპტი გახდეს უჩვეულო და ასჯერ უფრო სასიამოვნო. მნიშვნელოვანია, რომ დაიცვათ ერთი წესი: იმისათვის, რომ ცომი აღმოჩნდეს გემრიელი, დაასხით ბურღულეულის ფაფას თბილი რძე და გააჩერეთ 10-15 წუთის განმავლობაში.

მასალები:

  • 2 ჭიქა ფქვილი
  • 1 ჭიქა ბურღულეულის ფაფა
  • 3 ს.კ. შაქარი
  • 1 ჭიქა რძე
  • 8 გ მშრალი საფუარი
  • 2 ს.კ. მცენარეული ზეთი
  • 1 კვერცხი
  • მწიკვი მარილი

მომზადება:

1. ღრმა ჯამში დაასხით ოდნავ თბილი რძე, დაამატეთ საფუარი.

2. დავამატეთ შაქარი, აურიეთ ნარევი და დატოვეთ 10-15 წუთი. შემდეგ დაამატეთ ბუსღულეულის ფაფა რძეში, აურიეთ და დატოვეთ კიდევ 10 წუთი.

3. ახლა დაამატეთ მცენარეული ზეთი და კვერცხი. ურიეთ სანამ გლუვი არ გახდება.

4. თანდათანობით დაამატეთ ფქვილი.. ახლა მოზილეთ ცომი და მოათავსეთ დიდ თასში. გადააფარეთ ხელსახოცი. დატოვე ცომი ნახევარი საათის განმავლობაში, რათა გაღვივდეს.

ამის შემდეგ, შეგიძლიათ გააკეთოთ ნებისმიერი კერძი მისგან. ცომი შესანიშნავია, როგორც ტკბილეულისთვის, ასევე მარილიანი შიგთავსისთვის. ამიტომ, მოამზადეთ გემრიელი კერძი თქვენთვის და თქვენი საყვარელი ადამიანებისთვის!