სუპერ თხელი ბლინები –  რეცეპტი, რომელსაც უკვე ათწლეულებია ვიყენებ.

3335

ბლინების გაკეთების უამრავი რეცეპტი არსებობს. მას აკეთებენ რძით, კეფირით, ლუდით და მინერალური წყლით. მაგრამ საბოლოო შედეგი დამოკიდებულია არა მხოლოდ თხევადი ინგრედიენტებზე, არამედ ფქვილისზე.

ჩვენ გთავაზობთ თხელი ბლინების მომზადების რეცეპტს, რისთვისაც არა მარტო ფქვილი, არამედ სახამებელია საჭიროა. არ აქვს მნიშვნელობა, რა სახის სახამებელს გამოიყენებთ, შედეგი მაინც უნიკალური იქნება.

მასალები:

  • წყალი 600 მლ
  • რძე 600 მლ
  • ხორბლის ფქვილი 1.5 ჭიქა
  • სახამებელი 1.5 ჭიქა
  • კვერცხი 4 ცალი.
  • მარილი 1 ჩ.კ.
  • კარაქი 3 ს.კ.
  • შაქარი 3 ს.კ.
  • ვანილი 0.5 ს.კ.

მომზადება:

1. დააბლენდერეთ კვერცხი, თანდათანობით დაამატეთ შაქარი, მარილი, ვანილი.

2. გაგრძელდება დაბლენდერება, დაასხით რძე და წყალი, დაამატეთ ფქვილი და სახამებლის ნაწილი.

3. ორთქლზე დაადნეთ კარაქი, დაამატეთ ბლინის ცომს, შეურიეთ კარგად, დაასხით მდუღარე წყალი.

4. დატოვე ცომი 30 წუთის განმავლობაში და შემდეგ გამოაცხეთ.

ბლინები ძალიან გემრიელი და თხელია, ხოლო მათი ფორმა კარგია და არ დაიშლება. მიირთვით ბლინები თაფლით, ჯემით, ისინი განსაკუთრებით კარგია მარწყვით.

გაუზიარეთ ეს შესანიშნავი რეცეპტი თქვენს მეგობრებსაც.