ყველაფერი მარტივია, როცა იცით: საბჭოთა კავშირის დროინდელი რძიანი კოქტეილის საიდუმლო

1292
ყველაფერი მარტივია, როცა იცით: საბჭოთა კავშირის დროინდელი რძიანი კოქტეილის საიდუმლო
ყველაფერი მარტივია, როცა იცით: საბჭოთა კავშირის დროინდელი რძიანი კოქტეილის საიდუმლო

საბჭოთა კავშირის დროს გატარებულ ბავშვობას ყველა თბილად იხსენებს. ისინი ბევრ საინტერესო, გემრიელ და ნატურალურ პროდუქტებზე საუბრობენ. ეს მოგონება ალბათ მთელი ცხოვრება დარჩებათ.

რძიანი კოქტეილი ნაყინით

ჩემთვის ყველაზე საყვარელი და დასამახსოვრებელი საბავშვო ტკბილეული იყო, არის და იქნება რძიანი კოქტეილი. სქელი, თითქმის ბლანტი, თეთრი და ძალიან ტკბილი, ის ძალიან მალე მთავრდებოდა. მას „წვენი-წყლის“ გასტრონომიულ მაღაზიებში ამზადებდნენ. მაგიდის მიქსერი სამ დარტმაში ყველა მსურველს ცივ სასმელს ურიგებდა.

კოქტეილს პირდაპირ მომხმარებლების წინ ურევდნენ. მაგიდის ჭიქას რძეს პირდაპირ ბოთლიდან ასხამდნენ, აქვე ნამდვილ ნაღების ნაყინს და სიროფს უმატებდნენ. ყველაზე ხშირად – მსხლის სიროფს! და ეს ყველაფერი მომხმარებლის თვალწინ!

გთავაზობთ ზუსტ რეცეპტს, რომ ისეთივე რძიანი კოქტეილი მოამზადოთ, როგორსაც ბავშვობაში მიირთმევდით.

ინგრედიენტები:

  • 400 გრ რძე
  • 4 ს/კ მსხლის სიროფი
  • 100 გრ ნაღების ნაყინი

მომზადება:

1.ბლენდერში ძალიან ცივი რძე ჩაასხით.

2.სიროფი დაუმატეთ.

3.ნაყინი მოათავსეთ.

4.მაღალ რეჟიმზე 1 წუთით დააბლენდერეთ (მინიმუმ 13 ათასი ბრუნი)

რაც უფრო ნაკლებ ნაყინს დაუმატებთ, მით უფრო კარგად აითქვიფება. მაგრამ გემო შეიცვლება. ნაყინი, რომელიც საყინულეში გახსნილი სახით იყო შენახული, სასმელს ქაფის თვისებას დაუკარგავს – კოქტეილისთვის ყოველთვის ახალი აიღეთ.

რძე ძალიან ცივი უნდა იყოს: რძის ყუთში შეიძლება ყინულის კრისტალებიც წარმოიქმნას. ამის მისაღწევად რძის პაკეტი საყინულეში 2 საათით გააჩერეთ.

სახლში მომზადებული რძიანი კოქტეილის გემო უბრალოდ დაუვიწყარი გემოა.

ღრმა ბავშვობიდან ამ უჩვეულო სასმელის შესახებ მეგობრებს სოციალურ ქსელში აუცილებლად გაუზიარეთ.